GÅR EN USIKKER FREMTID I MØTE: Manchester City og trener Pep Guardiola. Foto: REUTERS/Susana Vera.
GÅR EN USIKKER FREMTID I MØTE: Manchester City og trener Pep Guardiola. Foto: REUTERS/Susana Vera.

CAS til TV 2: Dette betyr anken for Manchester Citys Europa-utestengelse

Manchester City har formelt anket Champions League-utestengelsen som gjelder fra og med neste sesong. Nå har CAS uttalt seg.

Manchester City vil ikke kunne delta i europeiske turneringer mens anken i Idrettens voldgiftsrett (CAS) pågår – med mindre de sender inn en spesifikk henvendelse om at UEFAs utestengelse «fryses».

Det opplyser CAS til TV 2 onsdag ettermiddag.

I lys av nyheten om at Manchester City formelt anket UEFAs beslutning om å utestenge laget fra europeiske turneringer i to år, har det hersket usikkerhet rundt hva UEFAs opprinnelige beslutning får å si om anken drar ut i tid og ikke er avgjort før Champions League og Europa League begynner på igjen neste sesong.

CAS skrev tidligere i dag i en pressemelding at «det er umulig å si når en beslutning i saken vil bli nådd».

Det er ikke uvanlig at anker i CAS kan ta mange måneder å behandle – der av uvissheten.

– UEFA sin beslutning er fortsatt i kraft. Om den beslutningen skal bli «fryst», må Manchester City sende en spesifikk henvendelse om dette. De kan sende en slik henvendelse i løpet av ankebehandlingen, sier en talsperson for CAS.

Det er enn så lenge uklart om klubben vil be om en «frysing» av UEFA-dommen, men dette er selvsagt ikke usannsynlig. Men slik det står nå vil altså femteplassen i Premier League – forutsatt at City er i topp fire – gi en Champions League-plass.

Manchester City ble som kjent tidligere i år utestengt fra Champions League av UEFA i to år etter å ha brutt Financial Fair Play-reglene. Boten på var på cirka 300 millioner kroner.

Etter en gransking av klubbens finanser har det dømmende kammer i UEFAs kontrollkomité for oppfølging av økonomisk fair play konkludert med at Manchester City i perioden 2012 til 2016 dramatisk overrapporterte klubbens sponsorinntekter.

Klubben skal også ha vist manglende samarbeidsvilje under etterforskningen.