FRISKMELDT: Krepin Diatta er en mann Manchester United må holde øye med i torsdagens europaliga-oppgjør.
FRISKMELDT: Krepin Diatta er en mann Manchester United må holde øye med i torsdagens europaliga-oppgjør. Foto: Franck Fife

Solskjær advarer mot tidligere Sarpsborg-profil

Ole Gunnar Solskjær sammenligner Krepin Diatta med Sadio Mané.

Se Manchester United-Club Brügge torsdag fra kl. 20.50

Manchester United har et godt utgangspunkt før torsdagens returkamp mot Club Brügge i Europaligaen. Etter 1-1 i Belgia går Manchester United videre med seier på Old Trafford.

Club Brügge sliter med skader på flere nøkkelspillere, blant andre Emmanuel Dennis og kaptein Ruud Vormer. Belgierne kan glede seg over at den tidligere Sarpsborg 08-profilen Krepin Diatta er friskmeldt.

– Kan bli en håndfull

På onsdagens pressekonferanse, hvor Luke Shaw satt ved siden av Solskjær, advarte Manchester United-manageren mot Diatta.

– Hvis Vormer og Dennis er skadet gjør det noe med Club Brügge, men jeg vet at Diatta er tilbake. Han er deres livligste spiller. Han er så vidt jeg skjønner friskmeldt, så han kan bli en håndfull for Luke, smilte Solskjær.

Diatta har scoret seks mål i den belgiske toppdivisjonen denne sesongen, men var skadet i det første oppgjøret. 21-åringen fra Senegal har store ambisjoner for karrieren, noe Solskjær mener Diatta bør ha.

– Jeg så ham da han var 17-18 år. Han var faktisk i Molde før jeg kom til dit. Når man ser spillere med den kvaliteten, som prøver på ting og har x-faktor, fart og balanse - han har kvaliteter som ligner på Sadio Manés - så det er en ambisjon han bør ha, roser Solskjær.

Får Mané-støtte

Diatta har et nært forhold til landsmannen Mané. 21-åringen har tidligere fortalt at Liverpool-stjernen følger karrieren hans tett.

– Han er storebroren min. Han ser på kampene mine og analyserer dem. Vi prater sammen ofte på telefonen, og vi sender meldinger til hverandre. Han sier jeg gjør det bra. Det gir meg selvtillit at han støtter meg, sa Diatta i et intervju med SportMagazine.