Maskert mann ranet hotell i Stavanger

Politiet har natt til onsdag fått meldinger om to væpnede ransforsøk i Stavanger.

Politiet fikk først melding om et ransforsøk klokken 01.37. En maskert mann med pistol hadde truet en ansatt på et hotell, men ikke fått med seg penger siden det var et cashfritt hotell.

Fire minutter senere fikk politiet en melding om et nytt ran fra et annet hotell.

– Mens vi holdt kontakten med innringeren fra det første hotellet fikk vi en ganske lik melding fra et hotell i nærheten, om en maskert person som hadde fremvist våpen og vært truende. Fra dette hotellet fikk han med seg litt penger, sier operasjonsleder Dag Steinkopf til TV 2.

Politiet sier de har en sterk mistanke om at det er samme person som har vært inne på begge hotellene.

Steinkopf forteller at politiet rykket ut til området med flere patruljer, og påtraff en mann som forsøkte å stikke av fra politiet. Han er nå innbrakt, og det undersøkes om han har noe med ranene å gjøre.

På bakgrunn av informasjon politiet har innhentet dro de også hjem til en annen mann, som nå er pågrepet.

– Denne informasjonen styrker mistanken mot han, forteller Steinkopf.

Begge mennene er i 20-årene, og politiet forsøker nå å finne ut om det har vært én gjerningsmann, eller om det har vært en medhjelper i bildet. Begge er kjenninger av politiet.

Politiet søker nå med hund i området for å se etter gjenstander fra ranet. Våpenet er foreløpig ikke funnet. Politiet skal nå avhøre den siktede.

– Vi vil gjennomføre avhør av den siktede, og i tillegg gjøre en vurdering av den innbragte personen. I forbindelse med etterforskningen i saken kan det også bli snakk om ytterligere avhør av de fornærmede i saken.

De fornærmede er avhørt av politiet på stedet og hotellenes ledelse er informert om saken.