Slår tilbake mot «Spice Boys»-ryktene: – Det skjedde ikke

Steve McManaman slår tilbake mot påstandene som sirkulerte på 90-tallet.

Se hele Steve McManaman-spesial på TV 2 Sumo nå!

Den tidligere fotballstorheten Steve McManaman gjestet TV 2s Premier League-sending denne uken, og i den forbindelse ble det også spilt inn en Sumo-spesialsending med eks-Liverpool-profilen.

I løpet av en liten halvtimes fotballprat med TV 2-ekspert Brede Hangeland snakket 48-åringen seg gjennom egen karriere, og måtte blant annet svare på ryktene som gikk om drikkekulturen i Liverpool-laget og kallenavnet «Spice Boys» som de fikk på 90-tallet.

– Det var et navn media i England gav seks-syv-åtte av oss Liverpool-spillere. De trodde at det var forenlig med at folk gikk ut på byn i London og nøt livet på nattklubber. For å være veldig ærlig, så var jeg ikke slik i det hele tatt. Jeg var veldig sjelden utenfor Liverpool. Jeg var i Liverpool, for jeg ville for det meste dra hjem. Men det var, i Spice Girls-æraen, bare en passende beskrivelse, forteller han.

Les også: McManaman etter seieren: – En av de svakeste prestasjonene på Anfield denne sesongen

Se Watford-Liverpool lørdag 18.30 på Sumo og Premium!

– Det plaget aldri meg

Sammen med blant andre sine gode venner Robbie Fowler og Jason McAteer fikk han dette stempelet, men McManaman - som kun vant FA-cupen og ligacupen gjennom en niårig karriere hos det som hadde vært tittelgrossistene Liverpool tiår i forveien, mener det ikke gikk inn på ham.

– De satte merkelapp på noen av spillerne. Det plaget aldri meg. Jeg lot det som skjedde på banen tale. Men det var riktig nok noen få spillere som ikke likte det. Og det faktum at du kan snakke om det 30 år senere viser at det festet seg, men for mitt vedkommende så var jeg veldig profesjonell når det gjaldt fotballen, forteller han.

Den dribleglade tidligere stjernespilleren bekrefter at han likte å le og slå av en vits, men at onsdager, torsdag og fredager før lørdagskamper handlet om å spise, sove, trene og kjøre seg klar for kamp.

– Ingenting kom noensinne i veien for det. Jeg tok alltid disse tingene med en klype salt, forteller han.

Slår tilbake mot Neville-påstander: – De var bare bedre

Tidligere denne sesongen ble «Spice Boys»-navnet dratt frem igjen i søkelyset da tidligere Liverpool-stjerne Steven Gerrard gjestet et TV-program ledet av Gary Neville, eks-Manchester United-spiller og England-lagkamerat av McManaman. I dette programmet – «Gary Neville's Soccerbox», som du også kan se på TV 2 Sumo» – hevdet Neville at det var nettopp denne kulturen som gjorde at United og ikke Liverpool vant ligatitlene denne tiåret.

– Jeg tenker bare at Manchester United-spillerne trolig var bedre. Ved sesongslutt er det bare ett lag som vinner hver eneste sesong. Forrige sesong ble Liverpool nummer to, og du kan si det om andre lag som er blitt nummer to også. Når ett lag vinner og alle andre taper, er det lett å si «dere skulle gjort dette, dere skulle gjort det», sier McManaman.

Men jeg mener at på den tiden var vi et storartet lag, vi spilte virkelig underholdende fotball, den riktige stilen fotball og den riktige måten Liverpool skal spille på. Du blidgjør fansen, du scorer mål, du angriper. Men 30 kilometer borte var det et lag som het Manchester United som bare var så mye bedre, sier McManaman og viser marginene ved hjelp av en kort avstand mellom to av sine fingre.

– Det skjedde ikke

I nevnte Neville-program bekrefter også Liverpool-legende Gerrard at det Liverpool-laget han ble en del av nettopp på denne tiden bestod av en drikkekultur og det han omtaler som «mange kvelder på byen» før den franske manageren Gerard Houllier kom inn og forbød det.

McManaman mener imidlertid at det var Uniteds overlegenhet som var grunnen til at ligatitlene ikke havnet på Anfield, og deler sine synspunkter med tidligere Premier League-spiller Hangeland i spesialsendingen.

– De hadde en annerledes mentalitet i store anledninger. Det å vinne for enhver pris. Det var sannsynligvis det, og ikke at noen gikk på nattklubb. Det er for enkelt. Jeg kjenner alle mine lagkamerater, og du kjente alle dine lagkamerater. Du ville ikke godta at noen var ute på en fredagskveld om du spilte kamp lørdag. Du ville si «nei, nei, det skjer ikke i mitt lag. Hvis du spiller på det samme laget som meg, skjer ikke det». Og det skjedde ikke. Det skjedde ikke, gjentar han.

Se hele Steve McManaman-spesial på TV 2 Sumo nå!