Lyon's coach Rudi Garcia gestures during the French L1 football match between Lyon (OL) and Strasbourg (RCSA) on February 16, 2020 at the Groupama stadium in Decines-Charpieu near Lyon, southeastern France. (Photo by JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP)
Lyon's French head coach Rudi Garcia looks on during the French L1 football match between Olympique Lyonnais and Stade Rennais Football Club at the Groupama stadium in Decines-Charpieu near Lyon, central eastern France on December 15, 2019. (Photo by ROMAIN LAFABREGUE / AFP)

Laget med to ansikter og en omstridt trener: – Fansen er skuffet

Selv i Lyon mener de at Juventus er favoritter foran åttedelsfinalen i Champions League.

Onsdag fra kl. 20.00: Se Lyon-Juventus på TV 2 Sport 1 eller Sumo!

Onsdag kveld får Lyon besøk av Juventus i åttedelsfinalen i Champions League. Mens Juventus har vunnet serien åtte ganger på rad og leder Serie A, ett poeng foran Lazio, har Lyon en mer blandet sesong.

– Vi har et Lyon med to ansikter. Vi har et Lyon som sliter i ligaen, de ligger som nummer sju på tabellen. Så har vi det andre ansiktet, som er mer vellykket. Det er Lyon i den franske cupen, som skal slåss mot PSG i semifinalen. I Champions League møter de Juventus i åttedelsfinalen. Det er gøy for både supporterne og spillerne, men det kommer til å bli tøft, påpeker Razik Brikh.

Han følger Olympique Lyonnais tett via sin jobb som journalist i Lyon Capitale, og mener det ikke er noen tvil om hvem som er favoritter til å nå kvartfinalen av de to.

– Juventus er storfavoritter, slår han fast.

Omstridt trener

Lyon er en av Frankrikes største klubber, og har ambisjoner om å være blant de to-tre beste i ligaen hvert år. Så å ligge på en sjuendeplass i ligaen i slutten av februar, imponerer ingen. Lyons tidligere midtbaneelegant og frisparkspesialist Juninho er nå klubbens sportsdirektør. Han måtte fjerne sin landsmann Sylvinho fra managerjobben i høst, og erstattet han med Rudi Garcia.

– Han er en omstridt trener. Da Rudi Garcia fikk jobben, ble alle overrasket. Supporterne, media, alle ble overrasket, for det er den gamle treneren til Marseille. Marseille er en av Olympique Lyonnais' store konkurrenter. Det er to klubber som ikke liker hverandre, forklarer Brikh.

Som om ikke det var nok at Garcia tidligere har trent en av deres største rivaler, brukte han også noe av sin tid som Marseille-sjef på å kritisere både Lyon og deres forrige trener, Bruno Genesio.

– Så det har kommet en del stikk i media. Alle ble derfor veldig overrasket over det valget, og supporterne er skuffet, sier Brikh.

Skadet Depay

På starten av 2000-tallet vant Lyon Ligue 1 åtte ganger på rad. Men etter at PSG ble kjøpt opp av styrtrike eiere fra Qatar, har det vært vrient å vinne serien igjen.

Etter å ha lenge spilt på det kommunale stadion i sentrum av byen, har klubben også bygget sitt eget store stadion litt utenfor byen, med plass til 59.000 tilskuere.

Det er et lekkert og moderne stadion, men det har kostet klubben å bygge. Så de siste årene har de måttet være forsiktige med bruken av penger på overgangsmarkedet.

I tillegg er klubbens kanskje aller største stjerne Memphis Depay skadet, etter å ha fått korsbåndet røket i desember. Det betyr at mye av ansvaret for å score målene har falt på Moussa Dembélé. Han har scoret 14 mål i Ligue 1 så langt, men ifølge Brikh har han virket sliten i de siste kampene.

Laget er fortsatt med i fire turneringer, og har mange kamper å spille om dagen.

16-åringen Rayan Cherki har riktignok kommet inn som et friskt pust i noen kamper, men det er usikkert om unggutten får prøve seg mot Juventus.

– Har tro på dette laget.

Likevel er det alltids noen som tror laget kan gjøre det bra også mot Juventus. Genevieve Maselli er president i supporterklubben Oelle Club, og hun mener det ikke er umulig å slå Cristiano Ronaldo og de andre fra Torino.

– Jeg er ikke redd for Juventus. Ikke i det hele tatt. Et stort lag er ikke nødvendigvis et lag med store spillere. I fotballen ser man ofte at det ikke er de store lagene som går til topps. Bare se på PSG. De har mange dyre spillere, men har aldri gått til topps, påpeker Maselli.

Razik Brikh mener derimot at flertallet av supporterne er hakket mer usikre enn Maselli.

– Supporterne er litt pessimistiske. Å spille uavgjort vil være en bragd, sier han og smiler.

Men akkurat det øret har ikke Maselli noen planer om å høre på.

– Jeg tror vi kan få til noe mot Juventus. Jeg har tro på dette laget. Jeg tror Lyon vinner.

Onsdag fra kl. 20.00: Se Lyon-Juventus på TV 2 Sport 1 eller Sumo!