Totalt 15 mennesker er offisielt døde i Iran som følge av korona-viruset. Tallet på antall smittede har steget til 95.

Tirsdag ettermiddag opplyser nyhetsbyrået AFP at Irans visehelseminister Iraj Haririchi har testet positivt for viruset.

Mandag holdt visehelseministeren en pressekonferansen hvor han avviste anklagen om at myndighetene dysser ned virusutbruddet i landet.

– Nasjonalt problem

Der sa Iraj Haririchi at det ikke stemte at 50 mennesker var døde, slik flere medier meldte tidligere.

– Jeg avviser på det sterkeste denne informasjonen. Dette er ikke tiden for politiske konfrontasjoner. Koronaviruset er et nasjonalt problem, sa han.

Tirsdag la visehelseministeren ut en video på Twitter hvor han bekrefter at han har blitt smittet av covid-19. Han forteller at symptomene begynte mandag kveld, og at han satt seg selv i karantene til han fikk testresultatet tirsdag.

Tre nye dødsfall

De tre nyeste dødsfallene i Iran ble registrert tirsdag morgen. To av dem rammet eldre kvinner i provinsen Alborz i nord, mens den tredje som døde var en pasient i Markazi sentralt i landet, ifølge nyhetsbyrået IRNA.

Tirsdag formiddag oppga en talsmann for Irans helsemyndigheter at tallet på smittede nå er oppe i 95.

Det er en økning på 34 fra dagen før. Iranske myndigheter ble tidligere i uken beskyldt for å forsøke å dysse ned omfanget av virusutbruddet i landet.

Flere land har stengt grensene eller innført reiserestriksjoner mot Iran for å begrense spredning av viruset. De forente arabiske emirater innførte full stans i alle flygninger til Iran tirsdag morgen.