FUNNET HER: Kvinnen i 50-årene ble funnet drept i bilen sin like utenfor leiligheten der hun bodde på Jeløya i Moss.
FUNNET HER: Kvinnen i 50-årene ble funnet drept i bilen sin like utenfor leiligheten der hun bodde på Jeløya i Moss. Foto: Magnus Braaten / TV 2

Drepte kvinne og la henne i bil – siktede er funnet tilregnelig

Den 30 år gamle mannen som drepte en kvinne i 50-årene på Jeløya i Moss i november, er strafferettslig tilregnelig og kan dermed straffes for drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser politiadvokat Nina Marthinsen i Øst politidistrikt til TV 2.

– Utover det venter vi svar på en del tekniske undersøkelser, og så vil det bli gjennomført et nytt avhør av siktede, sier Marthinsen, som mener etterforskningen bør være ferdig i løpet av de nærmeste månedene.

Kvinnen ble funnet drept i sin egen bil utenfor leiligheten sin på Jeløya en onsdag ettermiddag i slutten av november.

Den drapssiktede mannen ble raskt pågrepet og har erkjent at det var han som drepte kvinnen. Formelt har han ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Nå har vi fått erklæringen fra de sakkyndige, og så må vi gå gjennom den. Utover det har jeg ingen kommentarer til saken per nå, sier hans forsvarer Sille Heidar til TV 2.

Siktede og avdøde hadde ifølge politiet «en relasjon», uten at de har ønsket å utdype det. De to var ikke i familie, og de har ikke vært kolleger.

Obduksjonsrapporten har konkludert med at kvinnen døde av kvelning. I tillegg til drap er den 50 år gamle mannen siktet for likskjending.

Politiet rykket ut til kvinnens bolig etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra hennes kolleger, ettersom kvinnen ikke hadde møtt på jobb på to dager. Ifølge NRK hadde heller ikke drapssiktede møtt på jobb i dagene før drapet.

– De etterlatte er lettet over at det er kommet en konklusjon, også slik at sakens etterforskning kommer videre og ikke forsinkes, sier de etterlatte barnas bistandsadvokat Tone Monclair.