SPERRES AV: En politibetjent med munnbind setter opp gjerde for å hindre ankomsten til hotellet.
SPERRES AV: En politibetjent med munnbind setter opp gjerde for å hindre ankomsten til hotellet. Foto: Ap

Syv nordmenn har bodd på korona-hotell den siste uken

En italiensk lege fikk mandag påvist korona-smitte på den spanske ferieøya. Nå har tusen turister blitt satt i karantene.

I løpet av morgentimene tirsdag har over tusen turister blitt satt i karantene på hotellet Costa Adeje Palace, sør på Tenerife.

Den italienske legen som har testet positivt for korona-viruset bodde på hotellet i en uke før smitten ble påvist.

Det skriver den spanske avisen El Espanol.

Syv nordmenn

Den nordiske reiseoperatøren Tui tilbyr reiser til Costa Adeje Palace. Kommunikasjonssjef Mikkel Hansen sier til TV 2 at det ikke er noen nordmenn på hotellet.

– Det er åtte gjester fra henholdsvis Sverige, Danmark og Finland. Vi overvåker nå situasjonen, men så langt er ingenting bekreftet, sier Hansen.

Pressevakt Kevin Brevik i TUI opplyser ovenfor TV 2 har syv nordmenn har vært gjester på Costa Adeje Palace den siste uken.

– Fire av dem er kommet hjem, og tre reiser tirsdag. De skulle opprinnelig reise søndag, men på grunn av sandstormen ble avreisen flyttet til i dag. De ble sendt til et nytt hotell på søndag, sier Brevik videre.

Sprer seg i Europa

TUI sier at de som har vært på det aktuelle hotellet og har kommet hjem til Norge blir anbefalt å ta kontakt med lokale helsemyndigheter, dersom man mistenker smitte.

– Hotellet er lukket ned, og de som har bookinger de kommende ukene vil bli flyttet til andre hoteller, sier Brevik.

Korona-viruset har nå begynt å spre seg, også i Europa. I Italia har syv mennesker mistet livet, og godt over 200 er smittet. Det er derfor det største utbruddet utenfor Asia.

Følger med

Ifølge den spanske avisen El Pais blir det gjennomført undersøkelser av personer som kan ha hatt kontakt med den smittede italieneren.

FHI følger tett med på smitteutviklingen i Europa.

– Vi kan ikke utelukke at det nå er en smittebærer i Norge, men vi har ingen mistanke om det foreløpig. Vi tester veldig mange fortløpende, og hadde nok oppdaget det, sier overlege i FHI Siri Helene Hauge til TV 2.

Saken oppdateres!