TV 2 hjelper deg TESTER:

Den skal gjøre hver-dagen din lettere

TV 2 hjelper deg: Disse robotene skal vaske vinduet for deg mens du slapper av i sofaen. Men gjør de en like god jobb som en bøtte med vann og klut?

TV 2 hjelper deg har testet tre vindusvasker-roboter i prisklassen 2495 kroner til 4239 kroner. De har fått prøve seg på vinduer tilgriset av barnehender, hundesnuter og vanlig mengde støv og skitt.

I tillegg har en erfaren vinduspusser tatt med seg produktene på jobb.

Se TV 2 hjelper deg gratis på TV 2 Sumo

Vasker vinduene for deg

– Med små barn og en valp som hopper mye på ruta, blir det en del vask av vinduer. Vi vasker vinduene omtrent annenhver dag, sier Hege Refstad. Hun er brukertester av robotvaskerne.

En vindusvasker-robot skal vaske vinduene for deg, slik at du kan bruke tiden din til andre ting. Bare spray på rengjøringspray, slå på roboten, fest den på vinduet og trykk start. Roboten piper når den er ferdig og da kan du gjenta prosessen på neste vindu.

Imponerer ikke

Krzysztof Stepinski har 13 år bak seg som vinduspusser. Han lar seg ikke imponere over Ecovacs Winbot X, den dyreste roboten i testen. Det er fortsatt skitt i hjørnene og det er flere felt som Winbot X har hoppet over.

– Det ser ikke så veldig bra ut. Det er flere steder roboten ikke har vasket, forteller han.

Stepinski har med seg robotene på jobb. Der får de prøve seg på vinduene til en kafeteria i Drammen. Det er seks uker siden de ble vasket sist.

Bøtte er best

Ingen av de tre robotene vasker vinduene på en tilfredsstillende måte. Alle får terningkast to i vår test.

– Jeg holder meg nok til vann og nal, sier Refstad.

Ingen av robotene fjernet flekkene fra barna eller hundene. Men med bøtte, mikrofiberklut og nal fikk hun skinnende vinduer i løpet av få sekunder.

– Disse produktene er vedlikeholdsvaskere som skal brukes mellom hovedvask utført med vann, klut og nal, skriver salgssjef Roger Wollan til TV 2 hjelper deg. Han representerer EET, som er distributør for Ecovacs i Norge.

– Vindusvaskerobotene er ikke ment som en erstatning for dette.

Ture Vester, produksjonssjef hos Witt som distribuerer Mamibot, skriver følgende:

– Roboten er utelukkende beregnet til løpende renhold av rene vinduer.

Ecovacs Winbot 950

Pris: 3.349,- Terningkast: 2 Vurdering: Fjerner ikke flekker. Vasker marginalt bedre enn de andre i testen. Klønete løsning på sikkerhetslinen.

Ecovacs Winbot X

Pris: 4.289,- Terningkast: 2 Vurdering: Hopper over områder. Etterlater seg striper. God løsning på sikkerhetslinen. Praktisk at man slipper ledning i og med at den er oppladbar.

Mamibot W120-T

Pris: 2.495,- Terningkast: 2 Vurdering: Dytter skitt inn til kanten og hjørnet i stedet for å fjerne den. Fjerner ikke fettflekker. Litt enkel løsning på sikkerhetsline. Eneste robot i testen som man kan styre med app.