Paret ble funnet lørdag etter å ha vært savnet siden Valentine's Day
Paret ble funnet lørdag etter å ha vært savnet siden Valentine's Day Foto: Marin County Sheriff's Office via AP

Letemannskapene hadde gitt opp håpet – så fant de paret i live

Paret Carol Kiparsky (77) og Ian Irwin (72) gikk seg ville på valentinsdagen. Nesten en uke senere ble de funnet i live.

Redningsarbeiderne som fant paret hadde allerede gitt opp å finne dem i live, skriver The Guardian.

Kiparsky og Irwin ble funnet i en tett skog nære Tomales Bay, om lag 50 kilometer fra San Francisco, og ble fløyet til sykehus for å få behandling mot nedkjøling.

– Det er et mirakel, sa sheriff Brenton Schneider på en pressekonferanse.

Quincy Webster var blant de frivillige som deltok i søket. Han forteller at han lette gjennom tett vegetasjon da han hørte stemmer.

– Først tenkte vi at det var et annet leteteam, men de begynte å rope om hjelp. Vi så på hverandre og sa «det er dem!», forteller Webster, ifølge CNN.

– De takket Gud for at vi fant dem.

Paret var ikke forberedt på en lang tur eller det kalde været. Om nettene har temperaturen i området krøpet ned mot null grader. Kiparsky og Irwin har holdt seg i live ved å drikke fra en dam.

– De var sikre på at dette var slutten for dem, fortsetter sheriffen.

Før de ble funnet lørdag hadde ingen sett paret siden valentinsdagen, 14. februar, ved en feriehytte nær Inverness. Paret sjekket ikke ut dagen etter slik de skulle, og dukket ikke opp til en avtale 16. februar, noe som var svært uvanlig ifølge sheriffen.

Da vaskepersonale dro til hytta for å rydde opp fant de parets telefoner og lommebøker, og bilen deres stod utenfor. Myndighetene begynte å søke i området rundt Inverness ved hjelp av droner, dykkere og båter med radar og sonar.

Torsdag ga de opp håpet om å finne paret i live da fire kadaverhunder markerte rundt Shell Beach, om lag 3,2 kilometer fra hytta.

– Vi tror vårt omfattende søk med alle tenkelige ressurser har gjort at vi ville funnet Carol og Ian dersom de kunne respondere eller var i et område man kan komme til fots, sa sheriffkontoret i en uttalelse.

Irwin er en kjent forsker på Parkinsons sykdom, og Kiparsky er en kjent lingvist og forfatter.