FULL FYR: En kvinne i 20-årene er pågrepet, mistenkt for å ha tent på et bolighus i Sørkjosen i Nordreisa i Nord-Troms natt til tirsdag. Ingen ble skadet i brannen.
Foto: Jan Petter Jørgensen / NTB scanpix
FULL FYR: En kvinne i 20-årene er pågrepet, mistenkt for å ha tent på et bolighus i Sørkjosen i Nordreisa i Nord-Troms natt til tirsdag. Ingen ble skadet i brannen. Foto: Jan Petter Jørgensen / NTB scanpix

Kvinne gikk rundt med øks – tente på hus

En kvinne i 20-årene er mistenkt for å ha tent på et hus i Sørkjosen i Nord-Troms. Kvinnen ble kort tid før sett med øks og politiet ble varslet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fikk melding 01.49 fra bebeoer om innbrudd i huset. De turte ikke å sjekke noe særlig, og låste seg inne på et sikkert rom.

Politiet holdt kontakt med melder. Etter noen minutter går brannalarmen og vi ber dem komme seg ut, forteller operasjonsleder i Troms politidistrikt Per Arve Aas til TV 2.

Kjenning av politiet

Beboerne er en voksen og et barn på seks år. Politiet kom raskt til stedet og pågrep en kvinne i 20-årene. Aas bekrefter at gjerningspersonen er en kjenning av politiet.

Det ble raskt klart at det var full fyr i huset. Huset stod ikke til å redde og har brent ned. Brannvesenet driver fortsatt etterslukking på stedet.

De to som bodde i huset evakuerte seg selv. To nabohus med totalt fire beboere ble også evakuert på grunn av røyk, men disse er nå tilbake i husene sine.

Fremstilles for fengsling

En kvinne i 20-årene ble senere pågrepet, mistenkt for hendelsen. Kvinnen har senere vært dømt for skadeverk, vold og drapstrusler da hun var 16 år gammel.

– Kvinnen er i politiets forvaring. Brannen etterforskes videre, og huset anses som tapt, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding.

Den pågrepne kvinnen er nå overført til Tromsø, og vil bli fremstilt for fengsling tirsdag eller onsdag, det opplyser kvinnens forsvarer Erlend Liaklev Andersen til TV 2.

Klokken 12.00 har kommunen og politi invitert til folkemøte på Storslett i Sørkjosen for å orientere om hendelsen natt til tirsdag.