– De kan ikke spille slik mot Atlético Madrid

Liverpool slapp med skrekken mot West Ham, mener Steve McManaman.

Liverpool vant 3-2 over West Ham mandag kveld. Men det var langt fra plankekjøring.

West Ham tok ledelsen like etter pause, og så farlige ut på kontringer og dødballer mot et uvanlig slurvete Liverpool-forsvar.

På tampen var innbytteren Jarrod Bowen svært nær å sette inn 3-3 da han kom alene med keeper, men ble stoppet av en god Alisson.

– En av de svakeste prestasjonene på Anfield denne sesongen, var McManamans dom etter kampen.

– Et skremmeskudd

Han var en av Liverpools største stjerner på 90-tallet, og var gjest i TV 2s Premier League-studio under kampen mot West Ham.

– Er det urovekkende?

– Nei, det er noe du kan fikse. Det var kanskje litt selvtilfredshet. Jeg vil ikke kalle det arroganse, men det var en kamp der alle trodde at Liverpool skulle vinne 4- eller 5-0, understreker McManaman.

Ekspertkollega Brede Hangeland tror Jürgen Klopps menn kan dra nytte av en svak prestasjon.

– På en merkelig måte kan dette ha vært en perfekt kamp. En vekker, sier Hangeland, og får støtte fra McManaman:

– Jeg tror det. Det var et skremmeskudd. Alle kamper er ikke lette, så nå må de bare få den svake kampen ut av veien, vinne neste kamp og fokusere på Champions League. For du kan ikke spille slik mot Atlético Madrid. Da er du ute, advarer den tidligere Liverpool-stjernen.

Der ligger Liverpool under 0-1 før returoppgjøret på Anfield, som spilles onsdag 11. mars.

– Det er derfor vi sier at du trenger litt flaks i Champions League. Du må holde deg inne i kampen. For spiller du sånn, vil de beste lagene i Europa uten tvil straffe deg, slår han fast.

Tror Klopp nedprioriterer rekordjakt

Med 22 poeng ned til Manchester City og bare elleve kamper igjen å spille, skal det et mirakel til for at Premier League-tittelen ikke blir Liverpools. Derfor mener McManaman at Champions League bør prioriteres, heller enn å jakte på rekorder – som Arsenals «Invincibles», som gikk en hel sesong uten tap.

– Alle ville elsket å bli «invincible», men man må være realistiske. Har du en tøff Champions League-kamp og muligheten til å hvile noen spillere noen dager før, må man ta den fornuftige avgjørelsen, oppfordrer 48-åringen.

Hangeland sier seg enig.

– Det han (Klopp, journ. anm.) garantert vil gjøre nå, er å håndtere Champions League-kampene som finaler. Og kanskje droppe Premier League litt, spår Hangeland.

– Utrolig spennende tid

Liverpool er også med i FA-cupen, hvor en tøff bortekamp mot Chelsea venter. McManaman tror det vil bli vanskelig for Klopps menn å vinne «The Treble», men tror uansett at man ser starten på noe stort i den røde delen av Merseyside.

– Alle spillerne er i rett alder, og vil spille sammen i tre eller fire år. Og det ser ut som at Jürgen Klopp gjør enhver spiller bedre. De har mye penger, og kan kjøpe spillere dersom de vil. Det er en utrolig spennende tid, konstaterer han.

Da 48-åringen spilte seg inn på Liverpools førstelag, var storhetstiden akkurat forbi. Nå ser en 30 år lang ventetid på Premier League-trofeet ut til å kunne være over snart. McManaman mener at klubben har truffet på stort sett alle punkter de siste årene.

– Manageren kom inn med noen nye ideer, og folkene som har hjulpet manageren med overganger har vært fenomenale. Alle de har hentet, utenom noen få, har vært bunnsolide fra første minutt, sier han, og fortsetter ved å rose akademiet:

– De har produsert spillere som Trent Alexander-Arnold, og dem som ikke blir gode nok kan de selge videre og gi Jürgen (Klopp) penger til å investere.