Grusom keepertabbe i Liverpools snuoperasjon

Liverpool fikk god hjelp av motstanderens keeper på vei mot sin 18. strake seier i Premier League. – Det så ut som et skikkelig bananskall, innrømmer Jürgen Klopp.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Liverpool-West Ham 3-2

Den suverene Premier League-lederen havnet i trøbbel mot West Ham på eget gress.

Etter å ha ledet 1-0 tidlig, ble de liggende under 1-2 like etter pause. Så våknet Liverpool – og fikk en hjelpende hånd av West Ham-keeper Lukasz Fabianski.

Mohamed Salah avsluttet fra ti meter. Den egyptiske stjernen traff dårlig, men Fabianski rotet det til og slapp ballen mellom sine egne bein.

– Det er fryktelig keeperspill. Det er nesten så du ikke tror det fra en så god keeper. En større tabbe går det ikke an å gjøre, sa ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Tangerte City-rekord

Ti minutter før full tid satte Sadio Mané inn 3-2. Heller ikke denne gangen var Fabianski særlig heldig med involveringen. Polakken løp ut fra streken i håp om å nå ballen før Trent Alexander-Arnold, men var altfor sent ute. Da fikk Mané ballen servert på åpent mål.

Dermed kunne de røde fra Merseyside juble for sin 18. strake seier i Premier League. Det er tangering av Manchester Citys rekord fra 2017/18-sesongen. Det er dessuten den 21. hjemmeseieren deres på rad, noe som er ny Premier League-rekord.

Tidligere Liverpool-stjerne Steve McManaman, gjest i TV 2s Premier League-studio mandag kveld, følte seg langt fra sikker på at seieren skulle bli dratt i land.

– Til og med jeg tenkte at West Ham kunne scoret når som helst. Det var en av de svakeste prestasjonene på Anfield denne sesongen. Fabianski fikk dem inn i kampen med den grusomme tabben, konstaterer McManaman.

Jürgen Klopp følte seg heller ikke trygg på tre poeng.

– Det var spennende! Men på en måte vi ikke ønsket, sier Liverpool-manageren til TV 2.

– Da vi lå under 1-2, så det ut som et skikkelig bananskall. Men de sparket det av bordet, og jeg er veldig glad. Jeg vet at vi kan gjøre det bedre, men man kan ikke vinne 18 kamper på rad ved alltid å spille strålende, poengterer tyskeren.

Liverpool står nå med 79 poeng på 27 kamper, og har 22 poeng å gå på til Manchester City. Klopp slipper ikke jubelen løs av den grunn.

– Vi har fortsatt elleve kamper igjen. Det er mye, og vi tar ingenting for gitt. Ikke i det hele tatt, slår han fast.

Drømmestart

Liverpool fikk en drømmestart på oppgjøret. Trent Alexander-Arnold svingte ballen inn i boksen, og Georginio Wijnaldum headet den – forbi en heller ikke her veldig imponerende Fabianski – i mål.

Da så nok brorparten av de fremmøtte på Anfield for seg nok en enkel seier for den suverene Premier League-lederen.

Slik skulle det imidlertid ikke gå. West Ham utlignet tre minutter senere. Issa Diop steg til værs på et hjørnespark, og Alisson Becker klarte ikke å holde avslutningen unna selv om han fikk en hånd på ballen.

Svakhet

Svakt keeperspill, slo tidligere Liverpool-spiller Steve McManaman fast i TV 2s Premier League-studio. Han pekte dessuten på at Liverpool, en sjelden gang, slet med å forsvare dødballer imot.

– De har slitt i dag. Jeg vet ikke om det kan være vinden på Anfield, men de (West Ham) holder ballen unna van Dijk. De føler nok at de med Ogbonna og Diop har et stort nok lag til å gi Liverpool trøbbel, sa han.

Til tross for flere store Liverpool-sjanser, gikk lagene til pause på stillingen 1-1. Like etter hvilen rystet gjestene Anfield. Declan Rice slo ballen inn i feltet, og innbytter Pablo Fornals stanget West Ham i ledelsen.

– Ekstremt passivt av Liverpool-forsvaret, var Sembs dom.

Så våknet Liverpool.