Oslo 2019904. 
Bokser Hadi Srour har avlagt en positiv dopingprøve.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 2019904. Bokser Hadi Srour har avlagt en positiv dopingprøve. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud

Dopingtatt bokser hyrer Krekar-advokat

Brynjar Meling blir advokaten til bokseren Hadi Srour.

Den anerkjente advokaten Brynjar Meling skal forsvare Hadi Srour.

Påtalenemnden i Antidoping Norge innstiller på fire års utestengelse for bokseren Hadi Srour. Han avla en positiv dopingprøve med spor av syntetisk EPO.

Vedtaket ble gjort 28. januar, heter det i en pressemelding mandag.

Meling er advokaten til blant andre Mulla Krekar.

– Vi er først og fremst skuffet for at det ender med påtale. For vi har påpekt våre innsigelse mot tolkingsresultatene, og klienten vår er klokkeklar på at han aldri har inntatt noe ulovlig middel, sier Meling til TV 2 på telefon.

– Saken reiser rettssikkerhetsspørsmål

Meling sier at Srour er klokkeklar på at han ikke har dopet seg.

– Det som er viktig i denne saken og når det gjelde dette stoffet, så er det ikke noe man kan ha fått i seg med et uhell. Det er ikke snakk om kosttilskudd eller leppesalver. Her har man enten tatt sprøyte eller ikke. Han er klokkeklar på at han aldri har inntatt noe ulovlig eller satt en sprøyte. Skulle han ha tatt dette stoffet som i den mengden det er påvist her, så måtte det ha blitt tatt i en treningsperiode. Han har klargjort sine bevegelser, hvem han var sammen, og hva han gjorde i dagene før som styrker sin historie. Han ville ikke hatt noen idrettslig gevinst av å gjøre noe som dette.

Den anerkjente advokaten sier til TV 2 at dopingsaken handler om mer enn bare doping.

– Hvorfor tar du en dopingsak?

– Det er fordi den reiser prinsipielle rettssikerhetsspørsmål. Når en klient ringer og forklarer sin situasjon og du hører fortvilelsen at han risikerere å bli utestengt fra idrettene, så reiser denne saken interessante problemstillinger. Jeg har kompetanse til å utfordre bevisene og anklagerne.

Vil ha åpen høring

Saken skal nå opp for domsutvalget i Norges idrettsforbund (NIF).

Der vil Meling be om en åpen høring.

– Han er veldig klar på at han har ingenting å skjule. Han ønsker mest mulig oppmerksomhet rundt saken, forteller han.

– Hvorfor tror du at en prøve dere mener er negativ blir positiv?

– Det skal de få forklare. Det er mange ting som kan lede til at proteinforekomst fremstår på en måte som gjør at det også kan fremstå som andre ting enn EPO, sier Meling.

– Hvorfor tror det at Antidoping Norge behandler meldepliktsaken i samme sak som EPO-saken her? Hvorfor ikke to forskjellige saker?

– Det er også noe man er kjent med fra andre områder. Man tar med noen ekstra punkter som bidrar til å svekke troverdigheten, mener Meling.