NY STATSRÅD: Geir Inge Sivertsen ble utnevnt som ny fiskeriminister etter at Frp gikk ut av regjeringen.
NY STATSRÅD: Geir Inge Sivertsen ble utnevnt som ny fiskeriminister etter at Frp gikk ut av regjeringen. Foto: Terje Pedersen

Ap ber Solberg avklare om hun har tillit til fiskeriministeren

Ap krever at statsminister Erna Solberg (H) avklarer om hun har tillit til fiskeriminister Geir Inge Sivertsen etter avsløringene om etterlønn og dobbelt lønn.

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Terje Aasland krever full klarhet og opprydding etter opplysningene om at Sivertsen søkte etterlønn som ordfører i tidligere Lenvik kommune etter at han hadde tiltrådt som statssekretær, og at Sivertsen i en perioden mottok dobbel lønn både som ordfører og statssekretær.

– Dette er moralsk forkastelig, sier Aasland til NTB.

Han sier Ap onsdag vil sende en rekke spørsmål til statsminister Erna Solberg om saken.

– Vi vil blant annet stille spørsmål om statsministeren har tillit eller ikke til fiskeriministeren, sier Aasland.

Rød Ungdom har besluttet å politianmelde fiskeriminister for bedrageri, det skriver Dagbladet.

– Det er en frustrasjon mange føler på. Politikerne følger ikke reglene de selv lager, sier leder Tobias Drevland Lund i Rød Ungdom, til Dagbladet.

Samtidig som Sivertsen var i full jobb som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, søkte han om etterlønn i en og en halv måned for jobben som ordfører i Lenvik kommune. Sivertsen fikk utbetalt rundt 120.000 kroner i etterlønn av kommunen.

i forrige uke ble det klart at Senja kommune, som Lenvik nå er en del av, har sendt et krav på 120.000 kroner til fiskeriministeren.

(©NTB)