DOPING-TATT: Bokser Hadi Srour har avlagt en positiv dopingprøve. Foto: Vidar Ruud
DOPING-TATT: Bokser Hadi Srour har avlagt en positiv dopingprøve. Foto: Vidar Ruud

Påstand om fire års utelukkelse for bokseren Hadi Srour etter EPO-bruk

Påtalenemnden i Antidoping Norge innstiller på fire års utestengelse for bokseren Hadi Srour. Han avla en positiv dopingprøve med spor av syntetisk EPO.

Påstanden fra antidopingbyrået er på fire års utestengelse med start fra 16. september i fjor. I en pressemelding skriver Antidoping Norge at Srour også har brutt reglementet for meldeplikt flere ganger.

Vedtaket ble gjort 28. januar, heter det i en pressemelding mandag.

– Også B-prøven bekreftet funnet i A-prøven, sier Katharina Rise, leder av påtalenemnda i Antidoping Norge til NTB.

Srour var raskt ute med kritikk av Antidoping Norge da saken ble offentlig i fjor.

– Etterforskerne forhørte meg, men de var ikke ute etter å høre min versjon eller å få sannheten. De anmodet meg to ganger om å tilstå. Den siste gangen slo de også av lydopptakeren, sa Srour på en pressekonferanse 4. september.

– I tillegg til at tidspunktet ikke stemmer, har jeg verken ressurser, kapasitet, team eller leger til å ta dette stoffet. Det kan kun komme inn i kroppen ved at du sprøyter det inn, sier han.

– Det finnes ikke noe logisk bevis på dette, og ingen forklaring, annet en denne tvilsomme testen. Jeg har etterlyst en analyserapport, men ikke fått den.

Utvidet

– Det har tatt litt tid før saken ble endelig avgjort fra vår side. Det er fordi Srour har anmodet om at vi skulle gjøre ytterligere undersøkelser. Basert på det har vi også fått denne prøven vurdert av andre internasjonale akkrediterte laboratorier, i tillegg til det norske laboratoriet som er akkreditert av Wada, sier Rise.

– De har kommet til samme resultat, uavhengig av hverandre, sier Rise som forteller at Srour ønsket at det skulle gjøres flere etterforskningsskritt av Antidoping Norge.

Det ble i hovedtrekk etterkommet.

Påtalenemda har ikke vært i kontakt med utøveren, men Srour er informert om påtalevedtaket.

– Nå sendes saken til domsutvalget i Norges idrettsforbund. Så er det de som tar en vurdering av vurdere behandling av saken, sier Rise.

Srour var ansett som en mulig OL-deltaker i Tokyo-lekene senere i år.

(©NTB)