FLEST UTENFOR KINA: Antall smittede har steget med over 700 på under en uke, og er det landet med 2. mest smittetilfeller. Her fra byen Seoul.
FLEST UTENFOR KINA: Antall smittede har steget med over 700 på under en uke, og er det landet med 2. mest smittetilfeller. Her fra byen Seoul. Foto: Kim Hong-ji

Smitteantallet i Sør-Korea stiger – største smitteområde utenfor Kina

Antallet smittede av koronaviruset covid-19 stiger med 161 mandag, ifølge AFP.

Ifølge nyhetsbyrået AFP er det nå flere smittetilfeller i Sør-Korea enn i Japan, og landet har nå flest antall koronavirussmittede utenfor Kina.

Dramatisk økning

Natt til mandag norsk tid er 763 personer smittet i landet. Økningen har vært dramatisk, og har steget med over 700 i løpet av en uke.

Flesteparten av tilfellene er tilknyttet Shincheonji-sekten i byen Daegu, og 129 av de 161 tilfellene som bekreftes mandag er av kirens medlemmer, ifølge landets helsemyndigheter.

Dødstallet stiger

9.300 av kirkens medlemmer er bedt om å holde seg hjemme eller satt i karantene. Myndighetene har fortsatt ikke fått tak i flere hundre av medlemmene.

Antall døde stiger også med to, og totalt er syv personer omkommet som følge av viruset i landet.

President Moon Jae-in hevet søndag farevarslet til rødt, og skoler og barnehager vil holdes stengt fremover. Utbruddet har også påvirket landets industri, og Samsung har satt sin smarttelefonproduksjon på pause i byen Gumi, etter at en av deres ansatte ble bekreftet smittet i helgen.