Tok Fjerdeplassen på Love Island:

Derfor valgte Nate (23) å ta tilbake Thammy (29) etter bruddet i villaen

Buenos Aires, Argentina (TV 2): Nate Kahungu (23) og Thammy Dias (29) røk ut av Love Island like før finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I søndagens episode av Love Island var finaleuken i gang for alvor, og to av seks par måtte reise hjem. Dette var et resultat av at seerne hadde stemt på sitt favorittpar i Love Island-appen tidligere i uken.

Like etter at de fire utstemte deltakerne hadde forlatt villaen, røpte imidlertid programleder Morten Hegseth at seremonien ikke var over. I mandagens episode fikk seerne vite utfallet.

Parene Iselin Nordøy (24) og Omid Rosander og Nora Haukland (23) og Johannes Klemp (27) hadde fått flest stemmer av seerne.

Kjip seremoni

Disse fire måtte derfor bli enige om hvorvidt det var Thammy Dias (29) og Nate Kahungu (23) eller Ali Esmael (28) og Mie Mack Cappelen (22) som skulle få bli værende på Love Island.

– Det var kjipt, rett og slett. Alle parene som er igjen er jo veldig gode venner, så det var jo trist, sier Thammy.

Etter to måneder som deltaker i et realityprogram, forstår imidlertid Nate hvorfor produksjonen valgte å gjøre dette grepet.

– Det er jo TV, sier Nate og humrer litt før han fortsetter:

– Man må jo gjøre det litt spennende. Det er vel alltid fint med noen som griner på TV, er det ikke?

I FARE: Nate og Thammy var i fare, sammen med Ali og Mie. Foto: Skjermump TV 2
I FARE: Nate og Thammy var i fare, sammen med Ali og Mie. Foto: Skjermump TV 2

Føler seg som vinnere

Valget falt på Mie og Ali, og villa-oppholdet var dermed over for Thammy og Nate.

– Jeg føler meg som en vinner, begynner Thammy, når paret møter TV 2 like etter å ha forlatt villaen.

– Jeg har ikke noe å klage på. De som er igjen fortjener å være der – om ikke mer enn oss – så er det ingen vond følelse å reise herfra med noen man er glad i og elsker, legger Nate til.

«JEG ELSKER DEG»: Nate og Thammy fortalte nylig at de elsket hverandre. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2
«JEG ELSKER DEG»: Nate og Thammy fortalte nylig at de elsket hverandre. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2

Elsker hverandre

Samme dag som de fikk beskjed om at det var deres tur til å pakke sakene og reise hjem, hadde paret sagt noen viktige og betydningsfulle ord til hverandre, nemlig: «Jeg elsker deg».

– Vi har kommet veldig langt fra der vi startet og vi har vært gjennom vårt. Nå har vi kommet til et stadium hvor vi er ganske happy begge to, sier Nate.

Thammy tror at deres opp- og nedturer har vært vesentlig for at de skal føle det de føler for hverandre i dag.

– Vi har jobbet så utrolig hardt sammen for å få forholdet vårt til å fungere, og jeg tror at vi har bare blitt sterkere for hver gang det har skjedd noe, fortsetter Thammy.

«Ups and downs»

Det var særlig ved ett tilfelle at både seerne og de andre deltakerne var usikre på om Thammy og Nate ville komme ut av Love Island som et par: Da Nate gjorde det slutt.

– Det har vært sine «ups and downs», men et forhold handler om hvordan man kommer seg ut av slike prøvelser og hvordan man skal komme seg videre, begynner Nate.

På spørsmål om hvorfor han valgte å ta tilbake Thammy etter å ha vært såpass bestemt og avsluttet det hele, forklarer han at han raskt skjønte at bruddet var en feilvurdering.

– Jeg hadde tatt et valg tidligere i oppholdet, som jeg nok var veldig bastant på å ikke gå fra. Så jeg vektla nok mest øyeblikkelig effekt i stedet for å tenke langsiktige konsekvenser, begynner Nate.

– Men jeg merket jo raskt at det var det dummeste valget jeg har tatt, legger han til.

– Var en vekker

Nate sier at han så brukte dagene etter bruddet på å forstå hvorfor han syntes valget han hadde tatt var så dumt, og hvorfor han ville ha Thammy tilbake.

– Jeg skjønte at dette var ei jente jeg var glad i. Det var først da jeg også forsto at jeg elsket henne, sier Nate mens han holder rundt sin utkårede.

Han sier at bruddet fikk ham til å forstå hva de to hadde sammen.

– Det var en vekker for meg, for å vite at det faktisk er ekte følelser og noe det er verdt å jobbe for, konstaterer Nate.

– Det var tunge dager. Absolutt. Men som jeg sa fra sekundet han sa at det var slutt mellom oss, så var det ingen andre enn ham jeg hadde sett for meg, og jeg hadde sett for meg vår fremtid allerede, sier Thammy.

Vurderte å reise hjem

Da Nate gjorde det slutt med Thammy, funderte hun på om hun skulle pakke sakene og reise hjem. Troen på at de skulle finne tilbake til hverandre var imidlertid sterk nok til at hun ble værende.

– Og godt er det! Jeg hadde nok dratt hjem selv. Det hadde ikke vært noen grunn for meg å bli der om det skjedde, fastslår Nate.

– Nå skal dere tilbake til Norge etter to måneder her inne. Er dere forberedt på å møte hverdagen igjen?

– Nei, egentlig ikke. Man er så vant til å være her i denne bobla, så jeg gru-gleder meg til å komme hjem, begynner Thammy.

– Jeg gleder meg til å møte familie og venner og Nates nærmeste, men jeg kjenner samtidig at jeg gruer meg til å komme tilbake til hverdagen. Men jeg tror også det blir veldig godt, for jeg tar med meg Nate hjem, fortsetter hun.

Planlegger kjæreste-tur

Nate er på sin side litt mer avslappet til det hele.

– Nå skal vi hjem og bare kose oss uten kameraer og mennesker som dirigerer oss og forteller oss hva vi skal gjøre. Vi skal bare være oss selv i vårt eget habitat og bare kose oss, sier Nate.

SKAL HJEM: Nate og Thammy skal bygge videre på forholdet hjemme i Norge. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2
SKAL HJEM: Nate og Thammy skal bygge videre på forholdet hjemme i Norge. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2

– Også tror jeg vi må dra på en kjæreste-tur, sier Thammy.

– Ja, stemmer Nate i. Men Ikke til Argentina, da. Jeg er ferdig med Argentina, sier han bestemt.

Når de blir spurt om hvem av de gjenværende parene som kommer til å gå av med seieren, klarer ikke Thammy å avgi noe svar, mens Nate avslutter med å si følgende:

– Jeg tror Nora og Johannes vinner. De har vært genuine siden oppstarten. Ikke at de andre ikke er genuine, men de har hele veien vært gode på kommunikasjon, samtidig som de har støtt på få problemer underveis.

Se Love Island søndag til torsdag kl. 15.30 på TV 2 Sumo. Programmet sendes også på TV 2 Livsstil kl. 21.30 og på TV 2 kl. 23.45.