HINTER OM Å LEGGE OPP: Martin Fourcade hinter om å legge opp. Johannes Thingnes Bø tror neppe det skjer med det første.
HINTER OM Å LEGGE OPP: Martin Fourcade hinter om å legge opp. Johannes Thingnes Bø tror neppe det skjer med det første. Foto: Berit Roald

Thingnes Bø: – Ryktene om Fourcade har gått etter hver sesong

Den franske skiskytterstjernen Martin Fourcade hinter om at han vil legge opp etter sesongen. Det har Johannes Thingnes Bø liten tro på.

Tidenes mestvinnende franske skiskytter, Martin Fourcade, avsluttet VM i Anterselva med en sjuendeplass på fellesstarten.

Tidligere i sikret imidlertid 31-åringen seg like mange individuelle VM-gull som skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen da han gikk til topps på normaldistansen i Anterselva. De har begge stått øverst på pallen elleve ganger i verdensmesterskap.

– Det kan være min siste sesong
Martin Fourcade var også på laget som sikret gull til Frankrike på stafetten på VMs nest siste dag.

– Det har vært et vidunderlig VM, slår Martin Fourcade fast til TV 2 etter den avsluttende fellesstarten i Anterselva.

– Men blir dette siste gang vi ser deg i et VM?

– Jeg kan si at det vet jeg ikke. Det kan det godt være, svarer Fourcade, før han legger til:

– Akkurat nå ønsker jeg ikke å tenke på det. Jeg må være profesjonell for å kjempe mot Johannes Thingnes Bø i verdenscupen resten av sesongen. Jeg ønsker å ha det som fokus, og ikke hva som kan skje etter siste renn i Oslo, konkluderer han.

Han bekrefter imidlertid at tanken om å legge opp har slått ham flere ganger den siste tiden.

– Jeg tenker og føler. Du tenker dine ting både på gode og dårligere dager. Det kan være både positivt for meg å legge opp, og det kan være negativt å legge opp. Om jeg bestemmer meg for å legge opp, så vil jeg nok føle en stor smerte. Jeg kan likevel ikke si noe sikkert. Det er en avgjørelse jeg må utsette, slår Fourcade fast.

Tror Fourcade bløffer
Johannes Thingnes Bø vet ikke helt hva han skal tro om Fourcades fremtid i skiskyttersirkuset.

– Nei, min første tanke om han hadde lagt opp hadde vært «Yes, nå mister jeg en konkurrent». Men vi er jo egentlig blitt ganske glad i ham. Det har alltid vært en sånt elsk-hat-forhold til den fyren der. Det er en person skiskyttersirkuset kommer til å savne, inkludert meg. De duellene tror jeg vil være et stort savn, sier Thingnes Bø til TV 2.

Thingnes Bø – som tok totalt tre gull og tre sølv under VM i Anterselva – legger ikke skjul på at han tror Fourcade kommer til å fortsette.

– Han sa vel at forrige OL i Pyeongchang var han siste. Så han har jo drevet og meldt dette i mange år nå. Ryktene om Fourcade har gått etter hver sesong. Men han er glad i rekorder den fyren der. Derfor tror jeg at han holder koken frem til OL i 2022, slår han fast.

Ole Einar Bjørndalen er fortsatt den mestvinnende i skiskytterhistorien med 95 seirer i verdenscup, OL og VM, men Fourcade nærmer seg. Da han slo Johannes Thingnes Bø på normaldistansen i VM i Anterselva tok han sin 82. triumf.

Tror Bjørndalen beholder rekorden
Thingnes Bø er skeptisk til om Fourcade makter å slå rekorden til selveste Ole Einar Bjørndalen med antall seire i verdenscupen.

– Den tror jeg kanskje er litt seigere å slå for ham. Men jeg tror at han fremover kommer til å ta en sesong om gangen, og så er det jo bare to år til OL. Fourcade er allerede tidenes beste franske skiskytter, og vil helt sikker forsøke å spe på samlingen flere medaljer for å øke rekorden, sier Thingnes Bø.

Fourcade har i løpet av sin karriere sikret seg tolv VM-gull, fem OL-gull (noe som plasserer han på topp ti-listen over tidenes vinterolympiere) og sju sammenlagtseire i verdenscupen. Rivalen Thingnes Bø har inntil videre sikret seg totalt ni VM-gull og ett OL-gull hittil i karrieren.