Thingnes Bø knuste konkurrentene – storebror gråt av skuffelse

Johannes Thingnes Bø avsluttet VM med stor stil da han tok overlegent VM-gull på herrenes fellesstart. Tarjei Bø tok den sure fjerdeplassen.

Se Thingnes Bø bli verdensmester i vinduet øverst!

På VMs siste dag tok Thingnes Bø Norges eneste gullmedalje på herresiden i årets mesterskap da han vant fellesstarten i Anterselva.

Det var imidlertid ikke stryningens første gull, for han var med på å vinne både mix-stafett og singel mix-stafett.

– Jeg følte meg helt rå i dag. Gode ski fra første meter og tok meg tid på skytingen. Da jeg kom ifra på første stående visste jeg at jeg hadde en mulighet til å gå alene og prøve å avslutte bra. Det klarte jeg heldigvis, sier Thingnes Bø til TV 2.

Med 20 av 20 treff og høy fart i sporet, var det ingen som klarte å utfordre gullvinneren som vant med 42 sekunder ned til Quentin Fillon Maillet.

Gråt av skuffelse: – Synd for familiehjertet

I duell med Emilien Jacquelin kjempet storebror Tarjei Bø om bronsemedaljen, men måtte se seg slått på oppløpet. Mens Thingnes Bø jublet for gullet, tok en skuffet storebror Bø til tårene i målområdet.

– Det er synd for familiehjertet å se Tarjei gå inn til en fjerdeplass å gå glipp av medaljen. Jeg ser hvor mye det betyr for ham og da legger det en liten demper for feiringen min i målområdet, selv om jeg er veldig glad, sier Thingnes Bø til NRK.

Tarjei Bø var glad på lillebrorens vegne, men innrømmer at det var surt å havne utenfor pallen.

– Det er helt rått. Jeg synes jo at han er verdens beste skiskytter, og så har han gått noen renn i år som gjør at han ikke har den gule trøyen. Å få et gull er fortjent når du er den beste, sier storebror Bø til TV 2.

– Det går litt opp og ned, men det verste var vel unna i målområdet når du glir over mål og skjønner at nå har du brukt masse krefter uten å få noe ut av det, forklarer han.

Thingnes Bø føler med broren.

– Han er en fantastisk god skiskytter som ikke får betalt. Det finnes alltid sånne i løpet av et mesterskap, og dessverre var det Tarjei som fikk svarteper i dette mesterskapet her, sier gullvinneren til TV 2.

FEIRET: Det norske laget feiret et fantastisk mesterskap. Foto: Halvor Lea.
FEIRET: Det norske laget feiret et fantastisk mesterskap. Foto: Halvor Lea.

Men etter å ha summet seg noen timer stilte Bø opp sammen med resten av laget i festantrekk på den siste kvelden i Anterselva, for å feire det som tross alt har vært et fantastisk mesterskap for Norge.

Norsk drømmeåpning

Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Johannes Dale fikk en pangstart på fellesstarten, og skjøt feilfritt på begge de liggende skytingene. De tre lå i tet ut fra andre skyting med en luke på fem sekunder ned til franske Simon Desthieux.

Han klarte ikke å henge på den norske trioen i front, men det klarte Quentin Fillon Maillet som gikk inn åtte sekunder på den tredje runden.

På tredje skyting gikk det verre for Dale som måtte gå to strafferunder, og Bø som måtte gå en.

– Det var en kjempebra start og vi var veldig bevisst på den liggende skytingen om å banke igjennom den. Så jeg tror vi løste det bra taktisk sett, og så klarte Johannes å skyte bra på stående. Jeg fikk en bom på begge to, og ja, jeg skulle gjerne gått ut med Maillet og heller kjempet om et sølv med verste utfall bronse istedenfor å havne i en pallduell. For det er alltid litt surt. Da jeg gikk med Jacqulin visste jeg at det var like høy odds som at United skal vinne serien, sier Tarjei Bø til TV 2 med et smil.

Thingnes Bø skjøt feilfritt og gikk ut til en 17,6 sekunders ledelse ned til Maillet som også fikk en bom. Yngstebror Bø økte også ledelsen i løpet av den fjerde runden, før han leverte nok en feilfri skyting på siste stående.