Martial-magi, Greenwood-suser og imponerende Bruno i Uniteds storseier

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er i ferd med å finne formen. 3-0-seieren over Watford betyr at laget har seks kamper uten tap i alle turneringer.

Manchester United-Watford 3-0

Se alle målene i kampsammendraget øverst.

Seieren kom på overbevisende vis etter en straffescoring fra Bruno Fernandes i førsteomgang og to kunstavslutninger fra henholdsvis Anthony Martial og Mason Greenwood i den andre.

– Dette var det Ole Gunnar Solskjær ønsket seg aller, aller mest, sier TV 2-kommentator Wikestad.

United klatrer opp til femteplass på tabellen, tre poeng bak Chelsea på fjerdeplass. Laget de slo forrige helg.

– Fornøyd med tre poeng. To seirer i Premier League denne uken, holdt nullen i to kamper, selv om det er marginalt, sier Solskjær til TV 2.

– Vi ble bedre og bedre i kampen i dag. Det tok litt tid før vi kom i gang, men etterhvert så fortjente vi å vinne.

Nysigneringen Bruno Fernandes var involvert i alle målene.

– Han er en gutt som elsker å spille fotball. Virker som han er veldig fotballinteressert og vet alt om fotball. Han følger med på alt. Det er en del av den karakteren og personligheten man vil ha, at han er en type som det betyr alt for, sier Solskjær til TV 2.

– Han har... hva skal jeg si... «cojones» (baller) til å spille på Old Trafford helt sikkert. Han vil ta straffen, han vil ha ballen hele tiden. Han har en Manchester United-personlighet.

Magiske Martial

Martials mål kom etter perfekt timing på spissens løp og pasningen fra Fernandes. Den første avslutningen ble reddet av Ben Foster, men når ingen gikk i presset på Martial fikk han leke seg med ballen inne i feltet og kunne chippe den over Watfords keeper.

– Det er magi igjen. På egenhånd kan han gjøre hva som helst, kommenterte Wikestad.

– Han setter seg selv i en vanskelig situasjon, men løser det helt genialt, istemmer ekspert Solveig Gulbrandsen.

Fernandes fikk assisten på Mason Greenwoods scoring da de kombinerte før 18-åringens 3-0-mål. Greenwood startet sin tredje Premier League-kamp for United, og hans sjette mål i turneringen var en helt fantastisk avslutning da han dundret ballen via tverrligger og inn.

– Det som betyr noe i fotball er å score mål. Det er det han gjør. Han bommer veldig sjelden. Målet var fantastisk, sier Solskjær.

Midtbanemotor

Bruno Fernandes viste altså igjen at han på kort tid er blitt en stor ressurs for Manchester United.

– Dette er dagen alle vil ha. Jeg var heldig nok til å score og at vi vinner kampen, sier Fernandes etter kampen.

– Dette er det jeg må gjøre. Jeg håper at Anthony scorer direkte på pasningen fra meg neste gang, for da blir det to målgivende pasninger på meg. Men jeg føler ikke det var min feil i dag, gliser han.

Han skaffet selv straffen han scoret på, var nær scoring igjen like før pause og var nest siste United-spiller på både 2- og 3-0. Han er mannen som får United-laget til å fungere offensivt.

– Han er Manchester Uniteds beste fotballspiller akkurat nå, slår Erik Thorstvedt fast i studio.

– For en herlig spiller han er. Han har det vinnerinstinktet. Det er ikke alt som er like bra, men han går i dueller og inspirerer de andre. I tillegg løper han mye og driver laget frem, sier Brede Hangeland.

Varsellamper

Selv om det endte godt for United var det noen faresignaler underveis i kampen.

Watford trodde de hadde utlignet til 1-1 tidlig etter pause da Troy Deeney fikk kriget ballen i mål. Det viste seg imidlertid at ballen hadde truffet armen til Craig Dawson ble det avblåst, til tross for at armen var helt inn til kroppen.

Slik er de nye reglene, som også felte eks-United-spiller Zlatan Ibrahimovic da han leverte fotballkunst i Milans kamp lørdag.

En liten varsellampe for Solskjær også ved starten på kampen, der Watford var best. Dumpekandidaten kunne fort tatt ledelsen. Da kunne det blitt noe annet enn overkjøringen det til slutt ble.

– Det grenset til pinlig og uakseptabelt. Den starten de har er uverdig for en slik klubb. Man må være klar når kampen begynner, sa Hangeland i pausen.

– Vi ga dem noen gode muligheter i den førsteomgangen, men gradvis skapte vi mer og mer, sier Solskjær etter kampen.

Om starten var dårlig, var avslutningen tilsvarende bra.

En annen gladmelding for United er at Scott McTominay var tilbake fra et langt skadeavbrekk og spilte de siste ti minuttene.