STÅR OVER: Aleksandr Loginov går ikke fellestarten i VM i skiskyting.
STÅR OVER: Aleksandr Loginov går ikke fellestarten i VM i skiskyting. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix

Loginov går ikke fellesstarten

Aleksandr Loginov står over søndagens fellesstart. – Utøveren er ikke i optimal psykisk forfatning, begrunner det russiske skiskytterforbundet.

Aleksandr Loginov stiller ikke til start på dagens fellesstart i VM i Anterselva.

Det opplyser det russiske skiskytterforbundet på Twitter.

«På grunn av nylige hendelser, er ikke utøveren i optimal psykisk forfatning», heter det i begrunnelsen fra russerne.

Loginov ble lørdag vekket av italiensk politi 05.45 på hotellet. De tok seg inn på rommet hans og tok beslag i blant annet mobiltelefon og laptop.

– Det er en ukomfortabel og unormal situasjon når noen ankommer hotellrommet ditt kl.06.00 om morgenen. Rundt åtte personer sjekket alt og prøvde å finne noe. I to timer satt Aleksandr på sengekanten, uten å kunne gjøre noe. Det var veldig ukomfortabelt for ham, sa president i det russiske skiskytterforbundet, Vladmir Drachev til TV 2 lørdag.

Natt til søndag fikk Loginov nytt politibesøk, melder NRK.

– I går kom politiet igjen seint på kvelden til hotellet vårt og de trengte en signatur fra Aleksandr. Dette var rett før klokken ett på natten, og han er veldig trøtt. Det er katastrofalt, sier Russlands trener Anatolij Khovantsev til NRK.

Ifølge Drachev var det et ønske fra noen i IBU (Det internasjonale skiforbundet) å sjekke Loginov og hans personlige trener Aleksandr Kasperovitsj.

– Dette opprører meg veldig, sa Loginov til Match TV lørdag.

Etter politirazziaen og lørdagens stafett svarte Loginov på spørsmål fra pressen. Han hevdet da at han aldri har dopet seg.

– Jeg har aldri dopet meg og vet ikke hvordan det forbudte stoffet kom i kroppen. En dag skal jeg fortelle alt om dette, sa blant annet Loginov.

Loginov, som ble tatt for doping i 2014, fikk mye kritikk mot seg etter han tok sprintgull under årets VM i Anterselva.

Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og franske Quentin Fillon Maillet var noen av utøverne som reagerte.