KJEMPEMØTE: Deontay Wilder og Tyson Fury møttes i ringen i Las Vegas søndag morgen norsk tid.
KJEMPEMØTE: Deontay Wilder og Tyson Fury møttes i ringen i Las Vegas søndag morgen norsk tid. Foto: /AFPAl Bello

Fury vant i Vegas

Britiske Tyson Fury har kapret WBC-beltet i tungvektsklassen etter teknisk knockout over til nå ubeseirede Deontay Wilder i sjuende runde i Las Vegas lørdag.

På forhånd var det Deontay Wilder som var bookmakernes favoritt til å vinne tungvektskampen mot Tyson Fury i Las Vegas.

Ifølge MGM Grand sports book måtte man betale inn 135 dollar for å vinne 100 dollar på seier til Wilder, mens å sette 100 dollar på seier til Fury ville betale seg 115 dollar ekstra, hvis det slår til.

Vant alle runder

Fra første runde viste det seg derimot at det ikke ville gå helt den veien bookmakerne så for seg.

Amerikanske Wilder angrep Fury med venstreneven fra start, men det holdt ikke. I syvende runde ble det hele avgjort, da amerikanerens hjørne måtte kaste inn håndkleet.

Wilder tapte på teknisk knockout for første gang i karrieren. Han var i realiteten sjanseløs mot sin tre år yngre motstander. Blødende fra det ene øret måtte han bare konstatere at Fury var kjappere, slo hardere og var bedre.

Tyson Fury er dermed WBC tungvektsmester, etter å ha slått Wilder på teknisk knock out.

KVELDENS STERKESTE: Tyson Fury kapret WBC-beltet i tungvektsboksing.
KVELDENS STERKESTE: Tyson Fury kapret WBC-beltet i tungvektsboksing. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP

Offensiv

Wilder åpnet med å gå for hodet til «The Gypsy King». Fury var litt mer avventende, før han åpnet med kombinasjoner som ikke helt lyktes.

Intense forsøk sendte uansett fansen hans inn i hysteriske tilstander på tribunen, enda han ikke fikk inn noen av treffene umiddelbart. Men han kom seg.

De første rundene var preget av at Fury slo hakket hardere tilbake enn Wilder, og i runde tre fikk han inn en venstre, fulgt av en venstre-høyre-kombinasjon.

I siste minutt falt Wilder i kanvasen etter et slag mot tinningen, men dommer Kenny Bayless avgjorde at han skled. Det ville vært første gang noen slo ham i gulvet dette tiåret.

STORMØTE: Deontay Wilder og Tyson Fury møttes for andre gang i Las Vegas søndag morgen norsk tid.
STORMØTE: Deontay Wilder og Tyson Fury møttes for andre gang i Las Vegas søndag morgen norsk tid. Foto: Joe Camporeale, USA Today

Trøbbel

Etter fjerde runde, som inkluderte nok et fall, begynte Wilder virkelig å få problemer. Han blødde fra det ene øret etter en kjempetreff fra Fury og vaklet seg gjennom femte runde. Sjette runde slet Wilder med å forsvare seg. I sjuende runde kom kapitulasjonen.

Wilder har i henhold til avtalen sin krav på omkamp, men hvis han ikke vil bruke den, åpner det trolig for det mange boksefans ønsker seg nå: En kamp mellom innehaveren av WBC-tittelen og Anthony Joshua, som har de tre andre beltene for øyeblikket.

Møttes i 2018

Det endte uavgjort da tidligere tungvektsmester Tyson Fury prøvde å ta fra Deontay Wilder WBC-beltet i Los Angeles 1. desember 2018.

Den gang var Fury nede i parketten i både runde ni og 12, men klarte å komme seg opp igjen for å fortsette kampen begge gangene.

Dermed sikret han seg uavgjort og det ble omkamp. Da de endret ringen tidlig søndag morgen norsk tid, var de begge fortsatt ubeseiret.

SHOW: Deontay Wilder på vei inn i ringen i Las Vegas.
SHOW: Deontay Wilder på vei inn i ringen i Las Vegas. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP
KARISMATISK: Tyson Fury ankom ringen med kongekrone og kappe.
KARISMATISK: Tyson Fury ankom ringen med kongekrone og kappe. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP