SLÅR TILBAKE: Loginov hevder igjen at han aldri har dopet seg.
SLÅR TILBAKE: Loginov hevder igjen at han aldri har dopet seg. Foto: Leonhard Foeger

Loginov etter politirazziaen: – En dag skal jeg fortelle alt om dette

Aleksandr Loginov hevder at han aldri har dopet seg. De norske skiskytterne tror lørdagens razzia mot russerens hotell neppe er tilfeldig.

Tross én strafferunde og hele tolv ekstraskudd ble det stafettsølv for de norske skiskytterherrene i VM i Anterselva lørdag. Frankrike vant enkelt.

Men etter det franske gullet og det norske stafettsølvet handlet det meste om dagens store nyhet i VM-byen Anterselva.

Italiensk politi gjennomførte lørdag morgen en aksjon hos deler av den russiske VM-troppen i skiskyting. Hotellet ble beleiret av mediefolk etter kort tid.

Aleksandr Loginov bekrefter at politifolkene var på hans rom. Etter Russlands fjerdeplass på stafetten gjorde Loginov et sjeldent unntak, og brukte god tid på å svare på spørsmål fra pressen.

RAZZIA: Russeren Alexander Loginov lørdag morgen. Italiensk politi gjennomførte lørdag morgen en razzia hos deler av den russiske VM-troppen i skiskyting.
RAZZIA: Russeren Alexander Loginov lørdag morgen. Italiensk politi gjennomførte lørdag morgen en razzia hos deler av den russiske VM-troppen i skiskyting. Foto: Berit Roald

Han hevder fremdeles at han aldri har brukt ulovlige midler.

– Jeg har aldri dopet meg og vet ikke hvordan det forbudte stoffet kom i kroppen. En dag skal jeg fortelle alt om dette, sa blant annet Loginov.

Den russiske skiskytterprofilen likte dårlig at politiet tok telefonen hans under razziaen grytidlig lørdag morgen.

– Jeg er veldig skuffet over at de tok min PC og min telefon. Jeg liker ikke å være uten telefon. Jeg får ikke snakket med konen min hele dagen, og hun er veldig bekymret, sa Loginov i møte med russiske medier og internasjonal presse etter stafetten.

– Hovedpoenget mitt er at jeg ikke forstår hvorfor dette skjedde. Men de er alle velkomne til å sjekke alt, mente han.

– Stemmer det at du hadde tenkt å nekte å delta på stafetten?

– Nei, det hadde jeg ikke tenkt. Jeg har ingenting å skamme meg over. Jeg har aldri brukt noe ulovlig, og heller aldri tenkt tanken på det. Men se på alle beskyldningene som hagler inn. Jeg blir uvel av å tenke på det, svarte han.

Nyheten om politirazziaen, som skjedde på forespørsel fra Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), har selvsagt nådd de norske sølvvinnerne på stafetten.

– Neppe tilfeldig
Johannes Dale tror neppe det er tilfeldig at nettopp Loginov og Russland fikk besøk av politiet.

– Vi våknet i dag tidlig til nyheten om politirazziaen. En sånn razzia kommer neppe tilfeldig. Det er klart slike nyheter ødelegger mesterskapet, når det kommer flere sånne saker på rad. Jeg tror og vi utøvere blir litt lei, samtidig er det veldig bra at myndighetene er «på» og tar tak i det, poengterer Johannes Dale overfor TV 2.

– Tror du politiet fant noe under razziaen?

– Det er vanskelig å si. Jeg vet ikke helt hva de gjorde der. Men jeg hørte de konfiskerte noen telefoner, og kanskje de lette etter noen samtaler. Jeg vet ikke. Men om de finner noe, så er det jo bra for sporten, svarer han.

En del av bakgrunnen for razziaen var mistanken mot treneren Kasperovitsj, som er i VM med ukrainsk akkreditering.

Tarjei Bø innrømmer at razziaen kom overraskende på de norske utøverne.

– Vi satt jo på hotellet leste og fikk det med det oss. Men jeg vet ikke helt hva det betyr videre og sånt. Det er trist for skiskytingen uansett at sånne saker kommer opp når vi skal feire de norske damene og de franske guttene i dag, sier han.

– Føler ikke det gir grunnlag for razzia med falsk akkreditering
Han har fått med seg at Loginovs trener brukte falsk akkreditering, og at det ble påstått at dette var hovedårsaken til at politiet gikk til aksjon.

– Jeg føler ikke akkurat det gir grunnalg for razzia. Det ligger helt sikkert noe mer i bunn tipper jeg, som ikke har kommet opp i media enda, mener Tarjei Bø.

Lillebror Johannes Thingnes Bø tipper dagen var både tøff og spesiell for Aleksandr Loginov.

– Det må være litt av en dag for hans sin del. Det må nok være spesielt, sier Thingnes Bø til TV 2, og legger til:

– Men jeg var ankermann for Norge i dag, og har ikke tenkt på annet enn mine arbeidsoppgaver og gjøre det best mulig på stafetten. Så jeg tror vi må legge dette litt på is til vi har fått noen nye beskjeder om hva som skjedde i dag tidlig, konkluderer han.