Utfryste Giroud svarte på sjefens krav da Chelsea slo Spurs

Olivier Giroud toneangivende i Chelseas viktige seier mot Tottenham.

Chelsea-Tottenham 2-1

Se sammendrag øverst.

– Dette er et viktig øyeblikk for oss. Det er tett i kampen om fjerdeplassen og de er en stor rival, så dette er en stor kamp uansett. Spillerne må vise noe, sa Chelsea-manager Frank Lampard før kampstart mot Tottenham.

Og Lampard fikk svar av laget i 2-1-seieren som var lagets første på fem kamper og brøt Spurs' seiersrekke etter tre triumfer.

– Lampard trengte denne. Han har vært under press. Kanskje snur de en vond trend med denne seieren, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Dermed økte de også luken fra deres 4. plass til Tottenham på tabellen fra ett til fire poeng. Det kan bli essensielt i kampen om Champions League-plass neste sesong.

Ikke minst av Olivier Giroud som manageren før kampen roste for profesjonalitet i en periode med lite spilletid. Giroud fikk tillit fra start for første gang siden 30. november og viste at han slett ikke har glemt gamle kunster. Han scoret kampens første og var også sentral i oppbyggingen til det andre.

– Det var en god følelse og et godt øyeblikk for meg. Jeg er glad på lagets vegne for seieren. Det har vært tre måneder siden jeg startet. Det har vært en spesiell dag for meg og alle oss, sier Giroud.

Ros fra ekspertene

Det var bare franskmannens tredje start for Premier League-sesongen, og den sjuende kampen han har vært involvert i.

Etter 15 minutter ga han hjemmelaget ledelsen da han dundret inn returen etter en kanonade mot Spurs-buret.

– Det er fantastisk satt, sier TV 2s ekspertkommentator Solveig Gulbrandsen.

– Det betyr mer enn å bare score et vanlig mål. Her ligger det mye frustrasjon og greier bak, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt når han ser måten Giroud feiret på.

Målet kom etter at Hugo Lloris reddet Girouds første forsøk, Ross Barkley traff stangen før spissen kontrollerte ballen med et godt mottak og hamret inn 1-0 i nærmeste hjørnet.

Men det var ikke bare målet som gjorde at den franske landslagsspissen leverte. Han var et oppspillspunkt og trøkket til i duellene.

Spurs-tilløp

Dele Alli var vraket for Tottenham, som stilte med Lucas Moura på topp i det Mourinho har omtalt som et våpen ut en kuler. Spurs var likevel ikke sjanseløse i førsteomgang.

Moura prøvde å fyre av kanonen ved et par anledninger, det var et par farlige cornere og en misforståelse mellom Marcos Alonso og Willy Caballero.

Det tok imidlertid bare tre minutter av andreomgang før Alonso satte inn 2-0 med en markkryper fra 20 meters hold og langt på vei avgjorde kampen.

– Han setter den perfekt ned i hjørnet, sier Solveig Gulbrandsen etter skuddet.

Rødt kort?

Det kunne fort blitt enda tyngre for Spurs da Giovani Lo Celso ble sjekket av VAR etter 51 minutter spill. Lo Celsos knotter traff Cesar Azpilicuetas legg hardt.

Videodommerne falt ned på at det ikke var rødt kort. En diskutabale avgjørelse, og senere har det engelske dommerforbundet innrømmet at avgjørelsen ble feil.

På overtid tvang Erik Lamela frem et selvmål fra Antonio Rüdiger, men nærmere kom Tottenham aldri. Et slag i trynet for Tottenham.

– Det er slik vi er blitt vant til å se de. Det er to steg frem og ett tilbake hele veien. Det er vanskelig å se et spillemønster. Måten de spiller fotball på gir grunn til bekymring, sier Thorstvedt om sin gamle klubb.

Tottenham-manager José Mourinho var ikke misfornøyd med prestasjonen og roste spillerne for innsatsen, men ytret igjen sin misnøye med stallens mangler.

– For å skape sjanser trenger du en target-man eller raske spiller som kan bytte posisjoner. Man trenger en annen dynamikk i laget. Vi har ikke en spiss og slitne spillere. Så enkelt er det, sier Mourinho.

– Vi gjorde det veldig, veldig bra. Dersom vi scorer før våre motstandere tror jeg vi har en sjanse fordi vi er godt organisert. Men når de scorer før oss og så legger seg bakpå blir det veldig, veldig vanskelig for oss.