ANTERSELVA, ITALIA 20200217. 
Tiril Kampenhaug Eckhoff under pressetreff i forkant av 15 km kvinner.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– De tror nok det er et slikt «Dexter-mord» som skjer

De norske skiskytterjentene dekker gulvene på hotellrommene med plast. – Vaskehjelpene stusser nok litt over det, innrømmer Ingrid Landmark Tandrevold.

På sine reiser i Mellom-Europa har de norske skiskytterjentene tatt grep for å unngå sykdom. De har med seg store plastruller som de dekker gulvene på hotellrommene med.

– Det gjør vi fordi vi ikke ønsker å få støv i «systemet». Det er ofte veldig tørr luft på rommene, og når det er teppegulv, så er det lettere å få støv i halsen og det er lettere å bli syk. Men plastrer du gulvet, så kan du unngå dette, forteller Tiril Eckhoff til TV 2.

Hun skjønner at hotellpersonalet trolig reagerer når de kommer inn på rommet og ser gulvet dekket med plast.

TV-SERIE: Dexter fra TV-serien Dexter.
TV-SERIE: Dexter fra TV-serien Dexter. Foto: IMD

– Vi pleier å ta av plasten etterpå for å være snille med de som jobber der. Men jeg tror nok de som jobber på hotellene synes det er rart, og kanskje at det er sånn «Dexter-mord» som skjer, ler Tiril Eckhoff – og sikter til den populære TV-serien Dexter, som handler om en massemorder som hyppig dekket hotellrom med plast for å unngå å etterlate seg spor etter å ha begått drap.

– Tipper at vaskedamene stusser litt
Ingrid Landmark Tandrevold påpeker at det imidlertid ikke er alltid at de dekker gulvene på hotellrommene med plast.

– Vi gjør det kun når det er teppe på gulvet, ikke hvis det er parkett. Det er fordi det er ganske mye dritt i et teppegulv. Det er mye støv og sånne ting som fort kan gå inn i luftveiene. Etter skirenn er vi mottagelige for all mulig dritt. Hvis man i tillegg er støvallergisk, så får man fort tett nese, og da er det krise. Derfor gjør vi sånne «føre var»-tiltak. Vi har med oss store plastruller som vi dekker gulvet med, oppsummerer hun.

– Har dere fått noen klager fra hotellene på at dere dekker gulvene med plast?

– Nei, det er ingen hoteller som har kjeftet på oss hittil, i hvert fall. Men jeg tipper nok at vaskedamene stusser litt når de kommer inn på hotellrommene og ser plast på gulvet som er tapet i alle kantene etter at vi har styret på. Vi bor imidlertid ofte på de samme hotellene når vi er på reise, så jeg tipper at hotellene begynner å bli vant til oss, svarer Landmark Tandrevold, og legger til:

– Vi er nok den eneste nasjonen som gjør dette, og jeg tror trenerne Patrick Oberegger og Siegfried Mazet tenkte «hva er det de driver med» da de begynte å trene oss, smiler hun.

Marte Olsbu Røiseland tok sin femte av fem mulige medaljer i VM da hun og Johannes Thingnes Bø gikk inn til gullet på single mixed stafett torsdag. Hun har to gull og to bronse fra tidligere.

– Skjønner at det kan virke sært
Røiseland tror grepet med å dekke gulvene på hotellrommene med plast har sørget for at de norske skiskytterjentene har unngått unødvendig sykdom.

– Spesielt på eldre hoteller er det mye støv og bakterier på gulvene. Vi presser oss mye, og tåler lite bakterier og noen kan ha allergier. Derfor er det greit å ha med seg plastikk. Vi har gjort det lenge, og jeg regner med at hotellene vi bor på er vant til det. Vi bor tross alt på de samme hotellene år etter år, påpeker hun.

Røiseland får full støtte av Synnøve Solemdal, som også dekker sine hotellrom med plast.

– Når vi dekker gulvene med plast så slipper det å virvle opp støv og bakterier. Jeg skjønner at det kan virke som et sært opplegg, men det fungerer, fastslår Solemdal.