Trondheim Ap går inn for Trond Giske som leder i Trøndelag Ap dersom det er støtte for det.
Trondheim Ap går inn for Trond Giske som leder i Trøndelag Ap dersom det er støtte for det. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB scanpix

Trondheim Ap vil ha Giske som fylkesleder

Trondheim Arbeiderparti vedtok torsdag kveld å foreslå Trond Giske som ny fylkesleder i Trøndelag Ap, melder Adresseavisen.

Leder i Trondheim Ap, Hanne Moe Bjørnbet, opplyser til avisen at styret har gjort enstemmig vedtak når det gjelder innspill til valgkomiteen og ledelsen i fylkespartiet.

Trondheim Ap går inn for Trond Giske som leder i Trøndelag Ap dersom det er støtte for det, skriver hun i en SMS.

Torsdag ble det også klart at Giskes eget lokallag ikke har satt ham på lista over kandidater til styret i Trøndelag Arbeiderparti.

Det var Adresseavisen som omtalte saken først. Også VG hadde kilder med samme informasjon.

Mens krefter i Trøndelag Ap har jobbet for å få Giske som kandidat, leverer Trondheim Arbeidersamfunn torsdag en liste uten Giskes navn, ifølge de to avisene.

Vraket av eget lokallag

Vrakingen av Giske er i strid med anbefalingene til Trondheim Ap, som Trondheim Arbeidersamfunn er et lokallag innenfor.

Arbeiderpartiet i Trondheim foreslo tidligere i februar Trond Giske som medlem i fylkeslagets styre, men ville ikke si om han var ønsket som ny leder eller ikke.

Det har blitt spekulert i om Giske vil komme inn i ledelsen gjennom et kompromiss som fører til at ordfører Amund Hellesø (43) i Nærøysund blir ny fylkesleder, mens Giske blir en av nestlederne og en kvinne blir den andre nestlederen.

Et nestlederverv vil gi Giske en plass i partiets landsstyre.

Amund Hellesø sa i et intervju med VG tirsdag at han er villig til å bli fylkesleder dersom det kan virke samlende på partiet. Hellesø og Ap fikk 38 prosent oppslutning i sin egen kommune under siste lokalvalg.

Trøndelag Ap holder årsmøte 20. til 22. mars der de også skal velge ny leder.

Giske gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet i januar 2018 i kjølvannet av varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

(©NTB)