Her er fronten på nye Volvo V90 – som får samme type grill som fornyede XC90. Nå blir også drivlinjene fornyet – og alle er elektrifiserte!
Her er fronten på nye Volvo V90 – som får samme type grill som fornyede XC90. Nå blir også drivlinjene fornyet – og alle er elektrifiserte!

En stor Volvo-suksess blir ny

Endringer på S90, V90 og V90 Cross Country.

Den store stasjonsvognen V90 har vært en kjempesuksess for Volvo i Norge. Den ladbare T8-utgaven har truffet markedet perfekt, og lenge vært en av de mest solgte bilene i klassen.

Nå lanserer Volvo det de kaller oppfriskede varianter av V90, samt sedanmodellen S90 og V90 Cross Country. I tillegg til at bilene får endringer på det utvendige designet, lanserer Volvo et helt nytt lydanlegg fra Bowers & Wilkins.

Volvo forteller i dag også at den nye 48-volts mildt hybrid-drivlinjen blir tilgjengelig på alle modeller, fra modellårskiftet våren 2020.

Mild hybrid-alternativet ble først introdusert på XC90 og XC60. Nå tar Volvo dette videre til alle modeller, inkludert XC40 og Cross Country-versjonene av V90 og V60. Med det vil alle Volvo-modeller nå være elektrifiserte.

Endelig blir også
Endelig blir også "Norgesbilen" V90 Cross Country elektrifisert – riktignok med mildhybrid-system, og ikke som ladbar hybrid.

Nye LED-baklys

Mild hybrid-drivlinjen skal gi opp til 15 prosent drivstoffbesparelse og utslippsreduksjon i reelle kjøresituasjoner. Det nye bremsesystemet samarbeider med regenereringssystemet og reduserer drivstoff og utslipp ved å lagre kinetisk energi når føreren bremser.

Volvos designere har gjort flere endringer både på fronten og bakenden til V90- og VS90-modellene, med blant annet nye tåkelys, ny spoiler og nytt design på nedre del av støtfangeren foran.

På V90 og V90 Cross Country er de helt nye og redesignede LED-baklysene den mest markante endringen, og Volvo-modellene kommer nå også med sekvensielle blinklys. De oppfriskede modellene lanseres i tillegg med flere nye eksteriørfarger og felger.

Hekken på S90 har fått en liten innebygd spoiler.
Hekken på S90 har fått en liten innebygd spoiler.

Bli med inn, her forbereder Volvo seg på en elektrisk fremtid

Rense luften

På innsiden kan Volvo nå tilby en omfattende oppgradering av lydanlegget fra Bowers & Wilkins som skal gi en enda bedre lydopplevelse, takket være en ny forsterker, støykanselleringsfunksjonalitet og lydinnstillinger som blant annet kan gjenskape lydbildet i en jazzklubb.

Bowers&Wilkinson står for det nye lydanlegget – som inkluderer støykanselleringsfunksjonalitet.
Bowers&Wilkinson står for det nye lydanlegget – som inkluderer støykanselleringsfunksjonalitet.

Volvo lanserer også funksjonalitet som gir bedre inneklima i bilene. Med Advanced Air Cleaner-teknologi (inkludert PM 2.5 partikkelsensor) kan sjåføren overvåke luftkvaliteten i bilen via skjermen i midtkonsollen og rense luften for partikler på få minutter ved behov. Denne teknologien ble først lansert på det kinesiske markedet, men rulles nå ut globalt i alle Volvo Cars’ markeder.

Både Bowers & Wilkins-systemet og Advanced Air Cleaner-teknologien blir nå tilgjengelig på modellene i 90- og 60-serien, som er bygget på Volvo Cars Scalable Product Architecture-plattform (SPA).

Kommer snart: XC40 Recharge er Volvos første elbil

I løpet av året vil alle modellene til Volvo bli elektrifisert.
I løpet av året vil alle modellene til Volvo bli elektrifisert.

Setetrekk i ull

Alle 90- og 60-modellene får også doble ladepunkter klargjort for USB-C, som erstatter 12-volts-punktet for baksetepassasjerene. Den trådløse ladefunksjonen, som først ble lansert på XC40, blir nå også tilgjengelig på de fleste modellene i 90- og 60-serien.

De nye setetrekkene i ull, som først ble lansert på den oppfriskede versjonen av XC90 i fjor, blir nå også tilgjengelig på de øvrige 90- og 60-modellene, samt at det er skinnfrie interiøralternativer på de høyeste utstyrsnivåene.

LES MER: To utgaver, den ene stikker av med nesten alt salget

Se video: Snart kommer den første elbilen fra Volvo