Slo laget som var 93 poeng foran dem på tabellen

Emil Hybertsen ble matchvinner da tabelljumbo Grüner slo Stavanger 4-3 i Getligaen torsdag. Det var seriemesterens tredje tap i ordinær tid.

Se sammendrag øverst

Av 40 spilte kamper har Stavanger vunnet 35, og laget har for lengst sikret seg seriemesterskapet.

Mellom laget på tabelltopp og Grüner på sisteplass skilte det 93 poeng før torsdagens kamp, men Grüner reduserte gapet til 90.

Det var oslolagets fjerde seier i eliteserien denne sesongen.

Stavanger tok oppskriftsmessig ledelsen i 1. periode, men Björn Sunnqvist og Jesper Öhrvall vendte til 2-1-ledelse for vertene i midtperioden. Rylan Schwartz utlignet, og før siste periode sto det 2-2.

Robin Olsen-Syversen sendte Grüner foran for godt i overtallsspill tidlig i siste periode, og Hybertsen scoret deretter det som viste seg å bli vinnermålet.

Keeperhelt

Markus Søberg reduserte fire og et halvt minutt før slutt, og det ble spennende avslutningsminutter før Gründer kunne juble for en gjev skalp. Stavanger vant skuddstatistikken 47-30, men Mikkel Wiik i hjemmemålet reddet 44 skudd.

Etter 12 seirer på rad har Storhamar nå tapt to strake kamper.

I duellen om den siste sluttspillplassen skiller fortsatt fem poeng mellom Narvik og Manglerud Star etter at begge tapte torsdag. Narvik hadde 1-1 mot Vålerenga snaut halvveis i kampen, men måtte se seg slått 4-1.

MS raknet på slutten

Manglerud Star holdt på sin side nullen borte mot serietoer Storhamar i to perioder og utlignet to ganger hjemmelagets ledermål i 3. periode. Fire minutter før slutt sto det 2-2, men mål av Simen Hansen og Simen Edvardsen ga hjemmelaget seieren.

Stein Tore Bakken og Nick Dineen scoret Lillehammers mål i 2-1-seieren borte mot Stjernen. Lillehammer er på tredjeplass sju poeng bak Storhamar, men seks foran Frisk Asker.

Manglerud Star er som nevnt fem poeng bak Narvik, men har fem kamper igjen mot rivalens fire og møter Narvik hjemme i siste runde.