Kjempetabbe kunne kostet Manchester United dyrt: – Hva er det han tenker på?

Manchester United kom tilbake og sikret uavgjort borte mot Club Brugge torsdag.

Club Brugge-Manchester United 1-1

Se sammendraget i videovinduet øverst.

Været i Vest-Flandern denne torsdagen var mildt sagt rufsete, og det var nok flere Manchester United-spillere som helst skulle sett at de var en helt annen plass enn på Jan Breydelstadion.

Slik så det i hvert fall ut den første halvtimen. Det engelske storlaget ble regelrett utspilt av de belgiske serielederne og lå helt fortjent under 0-1.

Målet kom etter en stygg brøler fra Uniteds reservemålvakt Sergio Romero.

Men et øyeblikks magi fra Anthony Martial sørget for utligning etter 35 minutter.

Dermed endte det 1-1.

Solskjær: – Vi ga dem et mål

Ole Gunnar Solskjær virker rimelig godt fornøyd med ståa før returoppgjøret på Old Trafford om en uke.

– Det var en kamp spilt under vanskelige forhold. Vi ga dem et mål, og de ga oss et mål. Det var noen øyeblikk hvor vi skrudde av. Det var skuffende. Vi var ikke helt på fra start av, men vi fikk uavgjort og et bortemål, så vi ser frem mot neste uke.

Kristiansunderen var imidlertid ikke fornøyd med måten laget hans slapp inn på – til tross for at målet muligens burde blitt annullert av VAR-teamet.

Ballen rullet nemlig da Brugge-målvakt Simon Mignolet satte igang tidlig. Og Solskjær mener det uansett burde vært hjørnespark til United og ikke utspark fra mål i forkant.

– Hva er poenget med VAR? Men det er ikke noe å gjøre med nå. Det nytter ikke å klage. Men det var kanskje en corner i forkant, og ballen rullet definitivt. Men vi burde likevel ikke skru av slik. Vi burde ta hånd om den langpasningen uansett.

– Vi burde ikke tillate slike mål. Det er altfor enkelt.

Mignolet med målgivende pasning

Tidligere Liverpool-målvakt Mignolet er fornøyd med resultatet.

– Dette er et positivt resultat for oss mot et lag som Manchester United, selv om jeg føler at vi kanskje fortjente litt mer. Målet på forhånd var å skaffe oss en finale på Old Trafford, og det har vi nå, sier Mignolet.

Han var arkitekten bak Club Brugges scoring. Hans langpasning overrumplet både United-forsvaret og Romero.

– Jeg så det var litt rom bak forsvaret deres. Vi har gjort det et par ganger tidligere denne sesongen, men har vi ikke klarte å score. I kveld var det perfekte øyeblikket å gjøre det på.

Brugge overrumplet Manchester United

Det er slett ingen lilleputt Manchester United trakk opp av hatten i 16-delsfinalen.

Club Brugge leder den belgiske ligaen suverent og yppet seg også tidvis i gruppe med Real Madrid og Paris Saint-Germain i Mesterligaen. Belgierne hadde ikke tapt siden de tapte hjemme mot Real Madrid 11. desember.

Det skulle Ole Gunnar Solskjærs noe reservepregede mannskap kjapt få erfare.

Etter et kvarter satte tidligere Liverpool-målvakt Simon Mignolet lynraskt i gang og måket ballen opp i bakrom. Målvaktens femmeter tok både Manchester United-forsvaret målvakt Sergio Romero fullstendig på sengen.

Brugge-spiss Emmanuel Dennis var imidlertid årvåken og lobbet ballen enkelt over en argentinsk sisteskanse på halvdistanse og i mål.

– Hva i all verden er det Romero tenker på? sa kommentator Kasper Wikestad.

– Merkelig mål å slippe inn. At forsvaret ikke klarer å ta ut nok dybde der er for dårlig, sa kollega Jesper Mathisen.

Martial straffet Brugge: – Verdensklasse

Vertene imponerte den første halvtimen, men etter 36 minutter glapp det bakover. Brandon Mechele klarte aldri å håndtere et innkast fra en medspiller og ble frarøvet ballen av Anthony Martial på egen halvdel. Den franske spissen satte fart og var snart iskald alene med Mignolet. Da sto det plutselig 1-1.

– Helt på egenhånd. Og på magisk vis, utbrøt Wikestad.

– Her ser vi Martial på sitt beste. Han kan se totalt uinteressert ut, men når sjansen først byr seg, da er det verdensklasse, sa Mathisen.

Fernandes kom inn og imponerte

Andre omgang ble en langt tammere affære enn den første, i hvert fall foran de to lagenes mål. Nyervervelsen Odion Ighalo fikk nye 23 minutter under beltet da han erstattet Anthony Martial, men nigerianeren klarte ikke å komme på scoringslisten.

Bruno Fernandes ble hvilt fra, men kom inn ti minutter før slutt. Portugiseren klarte på kort tid å markere seg med en rekke gode involveringer, til tross for at det ikke endte i nettkjenning.

– Se den forskjellen på United før og etter Bruno Fernandes kommer inn på banen. Han har virkelig hevet dette laget. Han gjør også alle de andre rundt seg mye bedre, utbrøt en ekstatisk Mathisen.

– Manchester Uniteds odds for å vinne Europaligaen senkes med Fernandes inntreden i laget.