Meråker 20200220. 
Martin Johnsrud Sundby i aksjon i 34 km fri teknikk menn under Ski Tour 2020 i  Meråker.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Meråker 20200220. Martin Johnsrud Sundby i aksjon i 34 km fri teknikk menn under Ski Tour 2020 i Meråker. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen

Skadet Sundby står av

Martin Johnsrud Sundby får ikke fullført Ski Tour.

Saken oppdateres!

Røa-løperen har fått kjenning med sin tidligere ryggplage og har valgt å stå av touren, melder Norges Skiforbund i en pressemelding.

Veteranen skal ha hatt føling med skaden i løpet av touren, men etter langløpet i Meråker torsdag ble smertene for store til å fortsette.

35-åringen endte på en 20. plass i torsdagens renn, hele ett minutt og 51 sekunder bak den suverene vinneren Aleksandr Bolsjunov.

– Det var fysisk forferdelig dårlig for min del. Det kokte litt nå, sa Sundby til TV 2 etter målgang.

– Vi kan konkludere ganske kjapt med at jeg ikke er i toppslag. Det er ting som ikke fungerer helt strålende. Det blir veldig opp og ned. Det er frustrerende at det går rimelig bra på åpningsdistansen i Østersund og så er det så til de grader natta her. Det er mange årsaker til det, fortsatte han.

Ryggplagene har amputert store deler av sesongen for Sundby.

– Jeg får godfølelsen innimellom og tro på at snøballen skal begynne å rulle, før det stagnerer igjen. Kroppen responderer ikke som jeg ønsker, sier han.

– Jeg må konkludere med at sesongen har vært langt under pari. Prestasjonene har ikke vært gode, toppresultatene har heller ikke vært all verden. Fjerde- og femteplasser er ikke godt nok. Det nærmer seg tegnebrettet igjen frem mot neste års VM i Oberstdorf, sier Sundby.