Bolsjunov traff Røthe i ansiktet med staven

Sjur Røthe er sjeleglad han hadde briller på.

Aleksandr Bolsjunov avgjorde langt på vei Ski Tour 2020 på den 4. etappen i Meråker. Russeren parkerte resten av verdenseliten på fjellet og leder Touren ett minutt og fem sekunder foran Pål Golberg.

Røthe følger sekundet bak. Han holdt lenge tett følge med Bolsjunov på den krevende langetappen. Litt for tett i perioder.

Etter en knapp time holdt det på å gå galt. Røthe fikk staven til Bolsjunov i ansiktet.

– Han traff meg på brillene. Jeg skvatt litt. Man får en støkk når sånt skjer. Jeg hadde heldigvis briller på, sier Røthe.

– Gikk han til angrep på deg?

– Jeg vil ikke si at han gikk til angrep, men det er tett i kampens hete og vinden var ekstrem. Det var ikke så lett å stå stødig på skiene. Han slet litt med å holde balansen og traff meg med staven. Det er sånt som skjer, sier Røthe.

– Så stygt på meg og ristet på hodet

Vossingen er sjeleglad han hadde briller på.

– Jeg tenker ikke så mye over det, men etter sånne situasjoner fortsetter jeg i hvert fall med å gå med briller. Det er helt sikkert, sier han.

Bolsjunov er i superslag og har i praksis avgjort både Ski Tour og verdenscupen sammenlagt. Røthe er dypt imponert over det russeren presterer om dagen.

– Det han gjør i dag er helt ekstremt. Jeg er i mitt livs form og går alt jeg kan fra han kommer opp. Jeg sa «sorry, jeg har Pål Golberg bak her og kan ikke dra». Han så stygt på meg og ristet på hodet. Så la han på enda mer kull. Det er enorme krefter ute og går, forteller Røthe.

– Verdens beste skiløper

Han kom i mål på 7. plass, 55 sekunder bak Bolsjunov. Røthe ble slått med over 52 sekunder fra toppen og ned.

– Jeg gikk veldig tom for krefter. Batteriet gikk fra lysegrønt til oransje. Det er som når man havner under 20 prosent batteri på telefonen. Det var litt der jeg var da Bolsjunov satte fart, sukker han.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum erkjenner at Bolsjunov er et par hakk bedre enn nordmennene.

– Han er verdens beste skiløper. Det er det ikke noe tvil om. Han er rett og slett vanvittig vanskelig å slå. Vi klarer det noen ganger, men den røde tråden i år er at han er bedre enn oss. Da er det naturlig at han slår oss, sier Nossum.