Påtalemyndigheten i Sveita har tatt ut siktelse for Nasser Al-Khelaifi for medvirkning til korrupsjon.
Påtalemyndigheten i Sveita har tatt ut siktelse for Nasser Al-Khelaifi for medvirkning til korrupsjon.

PSG-president i trøbbel - siktet for medvirkning til korrupsjon

Tidligere FIFA-topp skal ha tatt imot bestikkelser fra Nasser Al-Khelaifi.

PSG-president og styrelder i beIN Media Group Nasser Al-Khelaifi er siktet for medvirkning til korrupsjon. Han er siktet for å ha gitt bestikkelser til tidligere generalsekretær i FIFA, Jerôme Valcke som lenge ble sett på som Sepp Blatters høyre hånd.

Valcke er også siktet i saken for å ha tatt imot bestikkelser for TV-rettighetene til fotball-VM. En tredje forretningsmann er også siktet i saken.

Valcke ble i 2016 utestengt fra all fotball i 12 år. Denne siktelsen føyer seg inn i hendelser som innebærer salg av VM-billetter, utnytting av reiseregninger og forsøk på å selge TV-rettigheter til under markedspris.

Siktelsen som torsdag ble sent ut av sveitsiske myndigheter dreier seg om TV-rettighetene til fotball-VM i perioden 2018-2030.

Al-Khelaifi skal blant annet gitt en klokke til Valcke, samtidig som den tidligere FIFA-toppen fikk bo gratis i en italiensk villa som var eid av PSG-presidenten. Leieprisen skal ha vært verdt mellom ni og 18 millioner kroner. Den siktede forretningsmannen skal tre ganger ha overført penger til Valcke.