TILBAKE TIL HEKTENE: Silje Solberg er på bedringens vei etter å ha vært slått ut av krystallsyke.
TILBAKE TIL HEKTENE: Silje Solberg er på bedringens vei etter å ha vært slått ut av krystallsyke. Foto: Vidar Ruud

Mistet toppkamp på grunn av krystallsyke

Landslagsmålvakt Silje Solberg (29) har vært ute av spill i halvannen ukes tid på grunn av krystallsyke.

Da hennes ungarske klubb Siofok i går kveld slo Ferencváros, og tok andre plassen i serien bak Györ, var ikke Solberg mellom stengene.

– Silje har vært i Oslo for undersøkelser, og nå ser det ut til at alt går bra, sier landslagslege Anne Froholdt til TV 2.

– Hun ble akutt svimmel og uvel, og det er veldig ubehagelig, og da er det lett å tro det verste.

Krystallsyke oppstår når små krystaller i bueganger i øret løsner litt og kommer i feil posisjon forklarer Froholdt. Det er godartet og helt ufarlig, men kan være veldig ubehagelig.

– Det er viktig da at man oppsøker fagfolk som igjen kan utelukke andre ting. Selve behandlingen av krystallsyke er enkel, sier Froholdt.

Det er én måned til håndballjentene skal spille OL-kvalifisering i Montenegro. Solberg er i øyeblikket det klare førstevalget i mål, slik hun også var i VM i desember.

– Silje har fått god behandling og har hatt trening på Olympiatoppen, der ser allerede mye bedre ut, sier landslagslegen.

– Det er vanskelig å si eksakt når hun er i spill igjen, men det bør absolutt ikke ha noe å si for OL-kvalifiseringen. Det er jeg ikke bekymret for i det hele tatt.