SJOKK-INFLUENcERen Fie laursen:

Villig til å dø på operasjonsbordet

GOD KVELD NORGE (TV 2): Den danske influenceren Fie Laursen (23) skrev et avskjedsbrev til moren samme kveld som hun skulle gjennomføre en rumpeforstørrende operasjon i Tyrkia.

Den danske influenseren Fie Laursen (23) har skapt sjokkbølger med sitt ukritiske syn på plastiske operasjoner. Drømmen er å se ut som Barbie, koste hva det koste vil.

– Da jeg skulle ta brazilian butt lift, var foreldrene mine veldig redde. Det er tross alt en dødelig operasjon, forteller hun til en sjokkert Dorthe Skappel.

Brazilian butt lift (rumpeforstørrelse med kroppens eget fett) er en kroppsformende operasjon der rumpa forstørres samtidig som man fjerner uønskede fettansamlinger andre steder.

Se samtalen mellom Dorthe Skappel og Fie Laursen i toppen av saken.

Operert ansiktet for over 400.000 kr

Laursen begynte med plastisk kirurgi etter å ha fått kommentarer på utseendet sitt i mange år.

– Når man blir fortalt ting over flere år, så sitter det igjen. Jeg merket etter min første operasjon at jeg følte meg mer tilpass i meg selv, og da visste jeg at jeg var nødt til å ta de andre operasjonene også.

Til tross for at influenseren kun er 23 år gammel, har hun allerede rukket å fikse det meste på kroppen sin.

– Jeg har fikset brystene mine, tatt botox i haka, kinnbeina, litt på nesa og pannen. Så har jeg fjernet dobbelthaka, fjernet fett på magen, lårene og sidene. I tillegg har jeg fylt leppene og fikset tennene. Jeg tror jeg har brukt 400 000 kroner bare på ansiktet.

Hva gjør det med unge mennesker som hører hvor lett du tar på plastisk kirurgi?

– Det er bare så normalt i Danmark. Jeg har aldri fått kommentarer fra folk herfra om at jeg påvirker unge. Jeg er bare vant med at når jeg poster et bilde med fillers i leppene, eller lager et TV-program hvor jeg tar en brystoperasjon, så elsker folk det. Jeg er slett ikke vant med å få det spørsmålet, forteller hun.

Dødelige operasjoner

Foreldrene til Laursen har vært støttende til alle hennes operasjoner, men da hun skulle ta brazilian butt lift var de mer skeptiske.

– Jeg skrev et avskjedsbrev til moren min den kvelden jeg skulle opereres, da sjansen for å dø er veldig høy. Men de vet jo hva konsekvensene er, så da er det jo bedre for dem at jeg sier farvel enn om jeg ikke sier noe, sier 23-åringen.

Men det er jo farlig å ligge i narkose, du kan jo dø av det og. Hva er det som gjør at du vil ta en operasjon som er livsfarlig?

– Selv om man kan dø av å ta disse operasjonene, kan man også overleve og få en flott kropp. Hvis man dør i narkose så sover man jo, og da merker man i prinsippet ikke at man dør, forteller influenseren og fortsetter:

– Jeg vil ikke dø. Men hvis konsekvensene er sånn, så er jeg uansett ikke redd for å gjøre det. For det er jo ikke sånn at jeg dør i smerter, jeg ligger jo bare og sover.

Tidligere denne uken kom nyheten om en svensk kvinne som døde etter en skjønnhetsoperasjon i Tyrkia. I artikkelen kommer det frem at antallet personer som reiser fra Sverige for å gjennomføre plastisk kirurgi i Tyrkia har økt de siste årene, blant annet fordi det er billig.

Slipt ned tennene

Influenseren har i lang tid slitt med dårlig selvtillit, men det har ikke vært den eneste grunnen til at hun har valgt å legge seg under kniven.

– Men da du tok tennene, for eksempel, da slipte du ned alle tennene og satt på skallfasetter. Var det fordi du hadde veldig stygge tenner fra før?

TENNER: Fie Laursen har slipt ned sine egne tenner for å sette inn skallfasetter.
TENNER: Fie Laursen har slipt ned sine egne tenner for å sette inn skallfasetter. Foto: Instagram.com/fielaursenofficial

– Nei, jeg hadde faktisk veldig flotte tenner, men jeg ville ha porselen. Jeg tenker på fremtiden og vil ikke at tennene skal bli gule. Jeg røyker veldig mye, og tannbleiking er ikke sunt for tennene, forteller hun.

Selv om Laursen har fikset på det meste, er det én operasjon hun ikke ville gått igjennom.

– Å fjerne ribbein. Det er for skremmende, det er knokler og det skal aldri ut av min kropp. Fett er normalt, det er noe alle mennesker kan fjerne, også ved å trene. Men det er ikke normalt å fjerne knokler.

Psykolog funket ikke

Det er mange som velger å dra til psykolog om man sliter med eget selvbilde, men for 23-åringen har ikke dette funket.

– Jeg har gått til psykologen i mange år. Folk ber meg jo om å gå til psykolog fordi det hjelper, men for meg så var det ikke nok. Jeg visste bare at det som jeg er usikker på, det er jeg nødt til å endre. Og nå som jeg har endret kroppen min, kan jeg merke at jeg har fått motivasjon til for eksempel å spise sunt og trene, forteller hun.

Laursen er også veldig klar på hva målet med alle operasjonene er.

– Drømmen min er å bli 100 prosent fornøyd.

Tror du at du noen gang kan bli 100 prosent fornøyd?

– Ja. Nå som jeg skal ha min nese- og kinnoperasjon i mars, da kommer jeg til å føle meg hel, sier hun.

Operasjons-debatten

Diskusjonen som har kokt aller mest blant norske influensere for tiden, er om det skal være greit eller ikke å snakke åpent om operasjonene man har tatt til følgerne sine. Dette er en debatt Laursen ikke ønsker å være en del av.

– Jeg elsker Norge, men jeg mener at debatten som er i Norge nå er unødvendig. Jeg ser virkelig ikke hvorfor det er en debatt. Jeg har nesten ingen under 18 år som følger meg, og folk som er så unge er ikke gamle nok til å ta en operasjon heller, sier hun.

KONKURRANSE: Fie Laursen la ut en konkurranse på sin Instagram hvor man kunne vinne en valgfri plastisk operasjon.
KONKURRANSE: Fie Laursen la ut en konkurranse på sin Instagram hvor man kunne vinne en valgfri plastisk operasjon. Foto: Instagram.com/fielaursenofficial

Hun forteller videre at ingen i Danmark reagerte på konkurransen hvor man kunne vinne en gratis operasjon (se bildet over), før nordmennene begynte å engasjere seg.

– Vi bestemte oss for å lage denne konkurransen på klinikkens Instagram, som jeg delte, og da var alle mine følgere i Danmark helt oppe i skyene. Og så kom folk i Norge og så det, og da ble denne konkurransen til en negativ ting. Den startet bare som noe folk var glade for.

Legger seg flat

God kveld Norge snakket med Laursen tidligere denne måneden. I mellomtiden har hun moderert seg. Fredag formiddag la Laursen ut et innlegg på sin Instagram-profil hvor hun legger seg flat etter å ha reklamert for plastisk kirurgi.

Foto: instagram.com/fielaursenofficial

«Jeg har tatt en beslutning om å slå egoet mitt i bakken og erkjenne mine feil. Å promotere plastisk kirurgi. Jeg står ved operasjonene mine, og hvem vet om jeg kommer til å gjøre mer i fremtiden? Derimot vil jeg erkjenne at det kan påvirke unge til å tro at de ikke er gode nok.. Det er ikke det at jeg er imot plast - for det er jeg ikke - men jeg kan ikke stå inne og promotere det på denne måten» skriver hun blant annet i det nye innlegget.