Lag nydelige boller med denne oppskrifen

Denne oppskriften gir saftige boller som passer til alle anledninger.

Denne hvetebolledeigen er enkel å lage, og kan involvere hele familien.

Ønsker du en glutenfri variant så bruk det glutenfrie melet du liker å bake med, for eksempel Bakefri eller Semper fin miks.

Vil du lage oppskriften melkefri kan du erstatte melk med vann og smør med margarin.

Best resultat får du om du bruker kjøkkenmaskin med eltekrok. La det elte i 10-12 min.

Oppskrift

5 dl hel eller lett melk

70 g + 70 g mykt smør / margarin

Ca 900 (begynn med ca 800 g)

¾ dl sukker

1 pakke tørrgjær eller 50 g fersk gjær

1 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

½ ts salt

Slik gjør du

Ha alt det tørre i bakebollen, begynn med ca 800 hvetemel. Fersk gjær smuldres opp i melet. Varm melk og 70g smør/ margarin til fingervarm (ca 35 grader). Tilsett væsken i melblandingen mens maskinen går. Tilsett mel til passe konsistens, heller litt for lite enn for mye! Elt deigen i kjøkkenmaskin i 10-12 min.

Tilsett 70 g mykt smør/ margarin i deigen, 1- 2 ss av gangen, mens maskinen går. Elt deigen videre i 8-10 min.

Dekk til bakebollen og sett til heving i 1- 1 ½ time.

Ta deigen ut på bakebordet, elt sammen og del opp i passende biter til boller eller kanelboller.

Stek i varm stekeovn 225 grader i 10-15 min.

Avkjøl på rist .