Haalands fart vekker oppsikt: – Utfordrer gjerne Haaland til en sprintduell

Den regjerende norgesmesteren på 60-meter innendørs, Even Meinseth (23), mener han vil ha få problemer med å slå Erling Braut Haaland (19) i en ren sprintduell.

Se løpet i videovinduet øverst på siden.

Det er ikke bare Erling Braut Haalands evne til å score mål som vekker oppsikt. Farten jærbuen målte på en sprint under gårsdagens kamp mot PSG har fått mye oppmerksomhet

Blant dem er regjerende norgesmester på 60-meter innendørs, Even Meinseth.

Cirka 13 minutter ut i oppgjøret hjemme mot PSG, er Haaland nede og hjelper til på en corner imot. Kraftspissen får headet ut ballen fra første stolpe og setter med det i gang en kontring for Dortmund. Haaland setter på turboen og sprinter over hele banen, og er nesten først fremme i angrepet.

Løpet til Haaland har av Sky Italia blitt målt til 6,64 sekunder over 60 meter, med en toppfart på 38 km/t. Den norske rekorden på 60 meter er satt av Jaysuma Ndure på 6,55 sekunder.

Meinseth fnyser derimot av de som tror Haaland kan hamle opp med de rene sprinterne.

– Jeg tror han skulle slitt om han hadde stilt opp i NM. De fleste hadde nok slått han, det er noe annet å være rask på en fotballbane, forteller norgesmesteren på 60-meter til TV 2, og fortsetter:

– Først og fremst er det utrolig imponerende å løpe så fort på en fotballbane. Men man må huske på at målingene er gjort ut ifra en "flying start". Det er noe helt annet enn å starte klokken i det startskuddet for en 60 meter går, forteller Meinseth, som gjerne vil sette Haaland på plass.

– Det hadde vært veldig kult å få prøve å løpe mot han, men jeg hadde blitt skuffa om jeg ikke hadde vunnet med ganske mye, sier Meinseth, sønn av den tidligere sprinteren Sølvi Olsen Meinseth som til sammen har 20 NM-gull på sprint og 400-meter.

Meinseth tror allikevel Haaland kan løpe noen tideler fortere enn hva han ble målt til i gårsdagens kamp.

– Han hadde jo allerede spilt litt, så muskulaturen hans er nok litt sliten. Det er vanskelig å si hvor mye kjappere han kan løpe med optimale forhold, men med piggsko på et tartandekke kan han nok løpe endel raskere, forteller sprinteren, som til sammenligning har en personlig rekord på 5,33 på 60-meter med flying start.