TAPTE: Casper Ruud tapte mot kvalifiseringsspilleren Gianluca Mager fra Italia.
TAPTE: Casper Ruud tapte mot kvalifiseringsspilleren Gianluca Mager fra Italia. Foto: Gustavo Garello

Casper Ruud utslått i Rio av kvalifiseringsspiller

Casper Ruud kom brått ned på jorda etter å ha blitt første nordmann med en ATP-tittel. Tirsdag tapte han i første runde i storturneringen i Rio de Janeiro.

Kvalifiseringsspilleren Gianluca Mager fra Italia slo den 8.-seedede nordmannen 7-6 (7-4), 7-5, og dermed må Ruud belage seg på å falle ned fra 34.-plassen på ATP-rankingen som er den beste noensinne av en norsk tennisspiller.

Med seieren i Buenos Aires søndag forbedret Casper Ruud faren Christians 39.-plass fra 1995, som inntil denne uken var norsk rekord.

Ettersom Ruud i fjor var i kvartfinale i Rio-turneringen, mister han en god del poeng og kommer til å falle flere plasser.

– Jeg har et bra team rundt meg som gjør det de kan for at jeg skal bli en bedre tennisspiller. Jeg føler jeg har blitt bedre det siste året, og det viser seg på resultatene også. I dag gikk det ikke helt veien. Jeg visste det var en tøff utfordring å komme her og spille kamp 48 timer etter finalen på søndag. Klart det er litt tøft, men slik er det innimellom, det er «a part of the game», sier Casper Ruud til TV 2.

Mager er nummer 128 på ATP-rankingen og befinner seg altså nesten 100 plasser bak Ruud, men slik så det ikke ut i Rio tirsdag. 25-åringen fra Sanremo spilte svært solid og ga Ruud store problemer.

Spillerne fulgte hverandre i første sett og holdt serven settet gjennom, men Mager var best i tiebreak og vant det 7-4.

– Han jeg møtte servet ganske bra, og jeg klarte ikke å få returene bra nok tilbake. Jeg ble alltid på etterslep i hans serving. Jeg holdt mine egne server relativt greit bortsett fra de to siste da det ble jevnere og jeg tapte. Det var en jevn kamp som jeg tapte dessverre. Men det kunne gått begge veier hvis jeg hadde returnert ballen bedre, svarer Casper Ruud på spørsmål fra NRK.

Ruud spilte seg til en bruddball i 1. sett og hele seks stykker i 2. sett, men greide ikke å utnytte noen av dem. Mager skaffet seg to matchballer på 5-4, men Ruud avverget begge og utlignet til 5-5 ved å vinne fire poeng på rad.

På 6-5 avverget Ruud to nye matchballer, og han skaffet seg selv en gameball som kunne tvunget fram et nytt tiebreak. I stedet slo Mager tilbake, skaffet seg en femte matchball og vant den da Ruud slo ut.

Etter en time og 51 minutter var Ruuds deltakelse i Rio-turneringen over, etter kampens eneste servebrudd.

(©NTB / TV 2)