Liverpool snublet etter tidlig kalddusj

De regjerende mesterne tapte det første av to oppgjør mot Atlético Madrid.

Atlético Madrid - Liverpool 1-0 (1-0)

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

En tidlig scoring var nok til å sikre Atlético Madrid seieren i den første kampen med Liverpool. Dermed ble det ikke noe hyggelig gjensyn med Wanda Metropolitano for de regjerende mesterne.

– Jürgen Klopp hadde en frustrerende aften i Madrid. Så er det bare å nullstille. Veien til Istanbul kunne aldri bli enkel. Den tredje finalen på tre år er en mektig prestasjon, og den er enda vanskeligere etter denne kvelden, sier kommentator Øyvind Alsaker.

Returkampen spilles på Anfield 11. mars.

Liverpool tidlig rystet

De regjerende Champions League-mesterne fikk en grytidlig kalddusj da Saúl sendte Atlético i ledelsen allerede etter fire minutter etter et hjørnespark.

Det nærmeste Liverpool kom en utligning i førsteomgang var etter en utspillstabbe fra Jan Oblak. Atlético-målvakten sendte et utspill rett i beina på Mohamed Salah i det 26. spilleminutt. Egypteren fikk et dårlig touch på ballen som sendte den videre til en offside-plassert Roberto Firmino som la tilbake. Salah satte ballen i nettmaskene, men det hjalp lite etter Firminos offside og scoringen ble annullert.

Mané byttet ut i pausen

Sadio Mané fikk gult kort i slutten av førsteomgang for uryddig armbruk mot Sime Vrsaljko. Kun minutter senere kom det nok en albue fra Mané på samme mann, og dommer Marciniak tok en alvorsprat med senegaleseren.

Klopp valgte å ta ut Mané i pausen, trolig fordi Liverpool-spilleren var blitt advart om at det røde kortet ikke var langt unna ved en eventuell ny forseelse. Inn kom Divock Origi.

Ti minutter før slutt måtte Jordan Henderson gi seg for kvelden med det som så ut til å være en kjenning i høyre lår. James Milner kom inn til kampens siste minutter.