Forbudet trer i kraft fra torsdag, melder nyhetsbyrået Tass.

– Alle kinesiske borgere vil fra 20. februar nektes innreise over Russlands statsgrenser, både når det gjelder reiser i forbindelse med arbeid, private formål, studier og turisme, sier den russiske regjeringens talskvinne Tatiana Golikova.

Reiseråd

Det norske utenriksdepartementet skjerpet mandag sine reiseråd til Kina som følge av viruset.

UD fraråder nå alle reiser til Hubei-provinsen, der spredningen av det dødelige viruset startet.

Videre fraråder de reiser som ikke er strengt nødvendige til det øvrige Kina, med unntak av Hongkong og Macau samt Taiwan.

Over 70000 smittet

Mandag var det registrert over 70000 smittede i Kina, hvorav 1770 personer er døde.

De fleste befant seg i Hubei-provinsen.

I tillegg til Kina er viruset påvist i nærmere 30 andre land, blant dem Thailand, Japan, Australia, Tyskland, USA, Canada, Italia, Spania, Storbritannia, Sverige og Egypt.

Lav dødelighet

En ny analyse foretatt av Verdens helseorganisasjon (WHO) tyder på at spredningen av covid-19-viruset kan være i ferd med å bremse opp, ifølge DPA.

Analysen bygger på kinesiske data om 44.000 som har fått påvist smitte og viser at 80 prosent av dem har sluppet unna med milde symptomer.

14 prosent av de smittede har fått alvorlige komplikasjoner som lungebetennelse, 5 prosent ble kritisk syke og 2 prosent dør etter å ha blitt smittet. Dette er en lavere andel enn tidligere anslått.