Skadesmell for Tottenham og Son: – Jeg regner ikke med ham resten av sesongen

London-klubben må klare seg uten Heung-Min Son i tiden fremover.

Den sørkoreanske angriperen ble matchvinner på overtid i helgens kamp mot Aston Villa. Nå bekrefter klubben at Son må holde seg på sidelinjen de kommende ukene.

Den målfarlige asiaten pådro seg et brudd i høyrearmen under kampen mot Villa. 27-åringen ble skadet allerede i det første spilleminuttet, men fullførte likevel kampen.

Se hendelsen i videovinduet øverst.

Son er nå operert, og klubben skriver at han forventes å være ute i flere uker. Det passer særdeles dårlig for London-klubben. Ifølge nettstedet The Athletic vil det i verste fall være snakk om seks til åtte uker på sidelinjen.

På tirsdagens pressekonferanse var Tottenham-sjef José Mourinho lite optimistisk.

– Jeg kommer ikke til å regne med ham for resten av sesongen. Hvis han spiller to eller tre kamper, er det fordi han er veldig optimistisk, men jeg regner ikke med ham, sier Mourinho.

– Vi klamrer oss fast i balkongen
Portugiseren er klar på at det gjør at Tottenham nå må spille på en helt annen måte.

– Ja, vi må spille annerledes nå. Hvis jeg ikke kommer til å si noe sterkt, så kommer dere til å stille de samme spørsmålene. Dere vet jeg liker analogier. Noen ganger har jeg gode, andre ganger noen dumme.

– Da vi kom, var vi i minus tolvte etasje, vi kom oss opp trappene og begynte klatringen. Men plutselig kollapset trappene og vi var i trøbbel. Vi prøvde å finne en vei. Mye innsats, men vi fortsatte. Så ellevte etasje, og da vi ankom fjerde etasje, der vi ønsket å være, tok noen vekk trappene, så nå er vi i trøbbel. Vi klamrer hendene våre fast i balkongen, sier Mourinho.

– Nå har vi to muligheter. Den ene er å legge oss ned for å dø siden det er fjerde etasje. Den andre er å klatre. Vi vil være på den balkongen og kjempe med alt vi har. Det er bare én mulighet. Ingen spisser, ingen overgangsvindu, ingen spillere og ingenting. Den eneste hjelpen er vårt publikum. Det er det eneste jeg kan be om, for jeg kan ikke be om mer fra spillerne våre. De gir alt de har.

Portugiseren ser ikke lyst på de potensielle spissmulighetene i troppen.

– Mine tanker er at Troy Parrott ikke er klar, og at Ryan Sessegnon ikke er en spiss.

– Situasjonen kunne ikke vært verre. Det er en veldig, veldig åpenlys situasjon. Det er ingenting vi kan gjøre. Vi må spille med spillerne vi har. Disse spillerne kommer til å gi alt. I noen perioder var jeg bekymret over at vi ikke hadde offensive alternativer på benken, nå handler om at vi ikke har offensive alternativer på banen.

– Den siste de skulle miste
Brede Hangeland er klar på at dette er krise for Spurs.

– Det er den siste de skulle miste. Han har avgjort for Tottenham i sluttminuttene i fire kamper på rad. Norwich, City, FA-cupen mot Southampton og Aston Villa. Det er blytungt for Tottenham, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Onsdag skal Mourinhos menn ut mot RB Leipzig i Champions League, og allerede på lørdag igjen venter Chelsea på Stamford Bridge, i det som blir et nøkkeloppgjør i kampen om topp fire.

Chelsea innehar fjerdeplassen for øyeblikket, men det er kun ett poeng ned til London-rivalen.

Kane fortsatt ute på ubestemt tid
Skadeomfanget rundt Tottenhams førstevalg på spissplass, Harry Kane, er også ukjent. Toppscoreren har vært ute siden 1. januar, og det har vært rapportert comebackdatoer i alt fra mars til mai. Enkelte rapporter har også gått på at han ikke returnerer før sommerens EM.

– De klarer ikke å erstatte både Son og Kane. Det blir en klar svekkelse av Tottenham, og spørsmålet nå er hvordan de skal score målene. De har spilt på kontringer med Son som spiss, nå må Mourinho komme opp med noe nytt igjen, sier Hangeland.

I tillegg er også Moussa Sissoko skadet en stund fremover. Franskmannen er ikke ventet tilbake før tidligst i april.