UNGE HOMER SIMPSON?: Lille Raf Jozefiak på fem måneder ble smurt inn med mammas selvbruningskrem.
UNGE HOMER SIMPSON?: Lille Raf Jozefiak på fem måneder ble smurt inn med mammas selvbruningskrem. Foto: Kennedy News & Media

Småbarnsmor skulle bare amme sønnen: – Nå ser han ut som Homer Simpson

– Jeg begynte å skrattle da jeg så ham, sier Keziah Jozefiak (20) etter at hun ammet sønnen «på autopilot» og farget ham brun.

Den britiske småbarnsmoren Keziah Jozefiak (20) skulle ut og spise med kjæresten James Smith (21) da deres fem måneder gamle sønn Rafael trengte mat.

Jozefiak sier til nyhetsbyrået Kennedy News & Media at hun gikk på autopilot da hun tok frem brystet og begynte å amme ham.

– Da jeg så ned på Rafael, begynte jeg å skrattle. Jeg klarte nesten ikke å tro at selvbruningskremen hadde gjort at han så ut som «Homer Simpson», sier hun.

Plutselig sulten

Hun forklarer at hun begynte å smøre seg inn med selvbruningskrem da Rafael sov tidligere på kvelden, men at hun bare hadde kommet halvveis i prosessen da han plutselig våknet og ville ha mat.

– Han var kjempesulten! Han måtte ha mat med en gang, forklarer hun.

Ettersom hun hadde smurt inn brystet med kremen, og kremen ikke hadde tørket helt inn enda, smittet den over på den fem måneder gamle babyen.

SOM TO DRÅPER VANN?: Homer Simpson er kjent for sitt brune «skjegg». Foto: AP
SOM TO DRÅPER VANN?: Homer Simpson er kjent for sitt brune «skjegg». Foto: AP

– Alle synes at det er helt hysterisk

Jozefiak sier at hun i farta ikke tenkte på at selvbruningskremen kunne bli overført på Rafael.

– Dette er første og definitivt siste gang jeg gir ham mat med selvbruningskrem på. Det slo meg ikke at kremen kunne bli overført på ham. Jeg tok et bilde og sendte det til venninnene mine, og de lo like godt som meg. Alle synes at det er helt hysterisk, og mamma ringte meg og lo så hun grein, sier hun.

Hun la ut bilder av Rafael på Twitter, og bildet har i skrivende stund fått over 100.000 'likes'.

Dum, lat, overfladisk

Svært mange kommenterte bildene og fortalte at de fikk seg en god latter.

Andre kalte Jozefiak dum, lat, overfladisk og idiotisk. Flere ga uttrykk for at hun kunne ha forgiftet sønnen.

På grunn av kritikken, valgte hun å lange ut mot kritikerne – og stenge kommentarfeltet.

«Rafael har det fint. Det er som å slikke sjokolade av ei hånd med selvbruningskrem på. Det var ikke som om han bøtta nedpå ei hel flaske selvbruningskrem,» skrev Jozefiak.

Borte med babyolje og våtservietter

Jozefiak sier at hun vanligvis bruker selvbruningskrem en gang i uka, og at hun tar den på om kvelden, slik at Raf ikke kommer i kontakt med kremen.

GOD LATTER: Keziah Jozefiak tar en selfie med lille Raf. Foto: Kennedy News & Media
GOD LATTER: Keziah Jozefiak tar en selfie med lille Raf. Foto: Kennedy News & Media

Før hun og kjæresten kom seg ut på middagen, måtte selvbruningen fjernes fra Rafs ansikt.

– Det tok en time å fjerne alt fra fjeset hans. Jeg brukte babyolje og våtservietter, og han så ren og pen ut etterpå, sier hun.

Ut mot forhåndsdømming

Ammeekspert Pinky McKay sier at Rafael ikke har vært utsatt for noen fare.

– Selv om jeg forventer at noen babyer er sensitive overfor ingrediensene i selvbruningskremen, var denne babyen tydeligvis ikke det. Det er store sjanser for at denne mammaen ikke smurte inn brystvortene sine, så babyen hadde ikke fått i seg kremen uansett, sier hun.

Og:

– Hun er ikke den første mammaen som har blitt avbrutt mens hun har selvbrunet seg og plugget babyen på puppen. Det er ganske trist at så mange foreldre i sosiale medier tror at de har rett til å dømme og angripe andre foreldre. Jeg har til gode å møte en perfekt forelder.