FINALE: Artisten Raylee fremfører sin låt Wild under generalprøven til finalen i Melodi Grand Prix i Trondheim spektrum.
FINALE: Artisten Raylee fremfører sin låt Wild under generalprøven til finalen i Melodi Grand Prix i Trondheim spektrum. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Reagerer etter stemmekaoset: – Litt rart at ikke NRK har tatt kontakt

Artisten Raylee og hennes managment har enda ikke fått noen informasjon om hva som skjedde under stemmekaoset lørdag.

– Vi kan vel si vi ikke er så fornøyd med det som skjedde. Det er vel ingen parter som er fornøyd med det, sier Glenn Rune Olsen, som jobber i teamet til Raylee.

Olsen er også samboer med artisten.

Lørdag skjedde det som ikke skal skje i Melodi Gran Prix-sammenheng.

Foran et snitt på 950.000 seere, på det meste 1,1 millioner, brøt stemmesystemet sammen.

Dette førte til at NRK måtte ty til plan B, nemlig en fokejury på 30 personer som på forhånd hadde plukket ut sine fire favoritter, basert på studio-innspillinger av artistenes låter.

– Det var et flott arrangement, og det ble en verdig vinner, det er ikke det dette handler om. For oss handler det om et ønske om å få vite litt mer om hvordan denne plan B faktisk utartet seg, sier Olsen.

Reagerer på NRK-uttalelse

Midt under arrangementet stilte prosjektansvarlig for MGP, Stig Karlsen, opp i flere intervjuer. Der sa han blant annet at artistene hadde fått beskjed om hva som skjedde. Dette reagerer Olsen på.

– Jeg vet ikke med de andre artistene, men vi fikk ingen beskjed. Vi har faktisk ikke blitt kontaktet enda, og ikke fått noe informasjon om det som skjedde, sier Olsen mandag ettermiddag.

Han beskriver timene sendingen varte som forvirrende for artistene.

– Det gikk mange usikre tanker rundt i hodene på dem da, men de klarte å levere et strålende show likevel. Når ting ble som de ble, må jeg innrømme at alt arbeidet fra del-finalene og fram til finalen føles litt bortkastet, sier han.

Utenlandske fans

Raylee har blant annet mange utenlandske fans, og disse skulle i år få avgi stemmer.

– De var ikke representert i noen folkejury. I det hele tatt så er jo dette et konsept der folket skal bestemme, og det er jo også noe av grunnen til at så mange store artister sier ja til å være med på dette, sier han.

Han forteller at skuffelsen var stor for teamet etter at stemmekaoset brøt løs.

– Det er klart du kan si at dette ikke er stort i forhold til andre ting som skjer i verden. Men for artistene er dette veldig viktig, og det ligger så mye arbeid bak, sier han.

Det er fremdeles uklart nøyaktig hva som skjedde. NRK har tidligere uttalt at stemmegivningen fungerte som normalt etter at de fire finalistene var plukket ut av juryen, og at folket fikk bestemme mellom de siste fire.

– Vi har iallefall fått hundrevis av meldinger fra folk som ikke fikk det til å fungere i andre runde helle, sier Olsen.

NRK har mandag sittet i møter, der de forsøker å få oversikt over det som skjedde.

Vurderer økonomisk krav

Ifølge VG vurderer Tone Damlis manager David Eriksen å rette et krav om økonomisk kompensasjon etter det som skjedde.

Etter det TV 2 kjenner til blir plan B med folkejury beskrevet i kontrakten.

– For oss kom dette overraskende, men vi skal lese kontrakten grundig før vi eventuelt går videre på noe vis. Dette har vi ikke tatt stilling til enda, så langt har vi ikke kommet, sier Olsen.

– Jobber på spreng

NRK sier de jobber for å få oversikt over hva som skjedde lørdag.

– Vi jobber på spreng for å avklare hva som har skjedd. Fordi dette er veldig viktig for oss vil vi nå bruke tid til å finne ut av hva som har skjedd. Vi vil komme tilbake når vi vet mer og ber om forståelse for dette, sier programdirektør Charlo Halvorsen i NRK.

Etter mandagens møte, hadde de enda ingen klar formening om hvorfor ting ble som de ble.

NRK har fått fremlagt Olsens kritikk, men sier de på grunn av enorm pågang mandag ikke har mulighet til å besvare spørsmålene enda.