FUNNET DREPT: Det var på denne stranden i Sola kommune i Rogaland at Sigbjørn Sveli ble funnet i slutten av 2019. Tre menn, alle i 20-årene, er siktet i saken.
FUNNET DREPT: Det var på denne stranden i Sola kommune i Rogaland at Sigbjørn Sveli ble funnet i slutten av 2019. Tre menn, alle i 20-årene, er siktet i saken. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix

sigbjørn (44) ble funnet drept på strand:

Én av de tre siktede løslates

Mannen i 20-årene, som er siktet for medvirkning til ran og grov frihetsberøvelse etter at Sigbjørn Sveli ble funnet drept i desember, er løslatt.

I desember i fjor ble Sigbjørn Sveli fra Bryne funnet drept i Sola kommune i Rogaland. Tre menn i 20-årene ble kort tid etter pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

Mandag melder politiet at én av de tre er løslatt. I januar ble siktelsen mot mannen endret fra medvirkning til drap til ran og grov frihetsberøvelse.

Siktelsen opprettholdes, men politiet mener det ikke lenger foreligger fare for bevisforspillelse.

– Han er derfor løslatt, sier politiadvokat Sondre Johannesen Hauge i en pressemelding.

Medsiktede fengslet på ny

Mannen har sittet i varetekt frem til nå. De to andre som er siktet i saken er fengslet i nye fire uker.

– Politiet gjennomførte nye avhør av de to siktede i forrige uke. Det er nå besluttet å oppheve brev- og besøksforbudet, men siktelsen mot de to er uendret, sier Johannesen Hauge.

Det vil bli gjennomført rettspsykiatrisk undersøkelse av alle tre, og politiet opplyser om at det gjenstår enkelte tekniske undersøkelser av beslag.

Funnet av turgåere

Det var turgåere som fant Sveli langs stranden, sent om kvelden den 9. desember.

Kolleger av 44-åringen hadde noen timer tidligere slått alarm fordi han ikke hadde møtt opp på jobb. Avdøde hadde nylig mottatt gullklokke for lang og tro tjeneste i bedriften.

Dagen etter ble de tre mennene pågrepet og siktet.

De skal ha forsøkt å ta bilen fra offeret, før de endte opp med å ta ham med seg i hans egen bil, en sort Opel Astra. Ifølge NRK kjørte de siktede rundt i flere timer med 44-åringen i bagasjerommet.

Opelen ble funnet dumpet i sjøen fra en kai, ikke langt fra funnstedet.