SPENNENDE FINALE: Norske Angelina Jordan (14) imponerte blant annet sitt store idol Simon Cowell i talentkonkurransen. Her er hun innfelt til høyre med dommer Heidi Klum.
SPENNENDE FINALE: Norske Angelina Jordan (14) imponerte blant annet sitt store idol Simon Cowell i talentkonkurransen. Her er hun innfelt til høyre med dommer Heidi Klum. Foto: NTB scanpix / Instagram privat

Her er finalistene norske Angelina må konkurrere mot i «America's Got Talent»

Den norske 14-åringen kan vinne USAs største talentkonkurranse i natt.

Mange har fått med seg norske Angelina Jordans (14) fremskritt i USA om dagen.

Tidlig i januar ble det kjent at 14-åringen, som vant Norske talenter i 2014, er deltaker i en spesialutgave av det amerikanske talentshowet «Americas Got Talent» – hvor 50 tidligere vinnere fra ulike land fikk delta.

Rett til finalen

Der imponerte hun publikum, flere millioner TV-seere og dommerne såpass mye at dommer Heidi Klum gav henne «Gullknappen» i første program.

Dermed var Jordan sikret en plass blant ni andre deltakere i finalen. Den blir sendt på amerikansk TV natt til tirsdag, norsk tid.

«Superfans» avgjør vinneren

Det er altså ikke «hvem som helst» 14-åringen skal kjempe mot i den storslagne finalen, og flere av deltakerne er store favoritter på hjemmebane.

Antall fans skal derimot ikke ha noen påvirkning på avstemmingen over vinneren i programmet, ifølge nettstedet Good Housekeeping. I stedet for å la publikum bestemme, har showet nemlig laget en gruppe med såkalte «Superfans».

Disse består av én representant fra hver av de 50 statene, og skal hver for seg stemme på sin favoritt. Til slutt vil deltakeren med flest stemmer kunne kalle seg «Champion».

Finalister

Under kan du se den norske 14-åringens tolkning av Elton Johns «Yellow Brick Road», som ble svært godt mottatt av tilskuerne.

Her er også en liste over de ni andre finalistene hun konkurrerer mot.

Tyler Butler-Figueroa (12)

Den unge fiolinisten ble finalist i fjorårets sesong 14 av «Americas Got Talent». Han rørte publikum til tårer med sin tolkning av Louis Armstrong-låten «What a Wonderful World».

Boogie Storm

Dansegruppen fra Storbritannia vant «Britain's got Talent» i 2016. Den beryktede talentshowdommeren, Simon Cowell, skal ha vært en stor fan av dem allerede i forkant av konkurransen.

V. Unbeatable

Dansegruppen V. Unbeatable fikk tildelt «Gullknappen» av dommer Howie Mandel.

Hans

Den livlige entertaineren som både synger og danser, har vært en «underdog» i konkurransen hele veien. Selv om dommer Simon Cowell var usikker i første runde ble han overbevist i runde nummer to og uttalte: «Jeg skulle ikke likt det, men jeg elsket det».

Marcelito Pomoy

Sangeren, som vant «The Pilipinas Got Talent» i 2011, overbeviste tilskuerne om at han var en verdig deltaker i «Champions»-konkurransen etter sin tolkning av Celine Dion og Andrea Bocellis låt «The Prayer».

Alexa Lauenburger

Den 11-årige hundetreneren har imponert publikum med sine hundetriks. Hun har også allerede gjort det stort i både Tyskland og Storbritannia, etter å ha vunnet «Das Supertalent» i 2017, og vært finalist i «Britain's Got Talent: The Champions» i 2019.

Duo Transcend

Akrobat-ekteparet har sjokkert publikum med farlige stunts fra første dag. Paret har både opptrådt med bind for øynene og trillende på rulleskøyter.

Sandou Trio Russian Bar

Etter å ha blitt semifinalist i «America's Got Talent» i 2011, har turneren Cassie Sandou overgått seg selv for å lage stadig mer spennende og utfordrende fremføringer. Numrene hennes inneholder alt fra ekstreme rotasjoner til farlige stunt inkludert bind for øynene og åpne flammer.

The Silhouettes

Dansegruppen ble først kjent etter sin deltakelse i «Americas Got Talent» i 2006 hvor de drev med skyggedans. 14 år senere er de tilbake i talentshowet, og rører dommer Alesha Dixon så mye at hun gir dem «Gullknappen» og billett rett til finalen.