Gullet glapp for Thingnes Bø etter spurt-thriller

Emilien Jacquelin (24) var sterkest og spurtslo Johannes Thingens Bø (26) på søndagens jaktstart.

Det ble til slutt en duell mellom Johannes Thingnes Bø og Emilien Jacquelin på søndagens jaktstart.

Franskmannen var sterkest av de to i sluttspurten. For i tillegg til å ha skutt fire av fire fulle hus, var han også raskest i sporet og spurtslo Thingnes Bø med fire hundredeler.

Stryningen var likevel godt fornøyd med egen innsats og sølvmedalje.

– Jeg er skikkelig fornøyd. Når ting ble som det ble. Jeg var sikret sølv da jeg gikk ut fra stående. Så sånn sett så tapte jeg kanskje en duell som var viktig. Det var andre sterke navn jeg slo i dag som gjerne kunnet havnet foran meg, sier Johannes Thingnes Bø til TV 2.

Se den intense avslutningen i vinduet øverst! Bilder med tillatelse av NRK.

Nesten-fall

– Jeg visste da jeg gikk ut at han ikke er den beste avslutteren. Han fikk godt betalt for god skyting. Det er litt tungt på slutten, og når han går så klarer jeg å henge med selv om han har bedre fart. Men så kommer jeg på en veldig glasert plass og da står jeg på en ski i tre meter. Da mister jeg farten jeg hadde, og jeg tror jeg kunne passet han. Da hadde dette sett helt annerledes ut, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Aleksandr Loginov hadde ledet an helt fram til siste skyting. Der bommet russeren én gang. Da så Thingnes Bø og Jacquelin sitt snitt til å stikke i fra.

– Johannes er ikke favoritt i den duellen. Jacquelin er kjemperask i spurt, sa NRKs Skiskytter-ekspert Emil Hegle Svendsen.

Jevnt hele veien

Aleksendr Loginov virket å være i det ustoppelige hjørnet på søndagens jaktstart i Anterselva.

Men en bom på siste skyting ble utslagsgivende for russeren, som endte på tredjeplass.

For Johannes Thingnes Bø lugget det også en del. Etter de to første skytingene måtte stryningen gå to strafferunder.

– Man tror alltid det går bra men så angrer man i ettertid. Det er sånn jeg har gått litt vekk i fra. Men så gjør jeg litt nybegynnerfeil, nettopp fordi jeg bommet på første ligg og da prøver man å hente inn igjen hele veien, sier Thingnes Bø til NRK.

Thingnes Bø hentet seg derimot inn på tredje og fjerde skyting med to fulle hus.

Tarjei utenfor pallen

For storebror Tarjei endte det med sjetteplass. 31-åringen måtte ut i to strafferunder etter bom på første og siste skyting.

– I dag følte jeg at jeg ikke var god nok. Jeg følte at jeg egentlig ikke var helt med i medaljekampen. Bommet på første skyting, så lå jeg et halvt minutt bak pallen gjennom hele løpet. Så hadde jeg et håp da jeg kom inn på siste skyting. Men så kikket jeg på alle blinkene som var der, og da så jeg det var fulle hus nesten over hele linjen. Da gjaldt det bare om å berge en hederlig plassering, sier Tarjei Bø til TV 2.

Vetle Sjåstad Christiansen endte på tiendeplass, mens Erlend Bjøntegård kom på femtendeplass og Johannes Dale på syttendeplass.

Mandag er det hviledag. Herrenes neste renn er 20 kilometer normaldistanse på onsdag.