Golberg ristet av seg Bolsjunov og vant

Pål Golberg (29) vant den andre etappen av Ski Tour. På jaktstarten slo han Aleksander Bolsjunov i spurten.

Øverst ser du hvordan innspurten ble kommentert av Petter Northug og co på TV 2 Sumo

På dag to av Ski Tour 2020 skulle Sjur Røthe forsvare sin ledelse fra lørdagens enkeltstart i fri teknikk på 15 km jaktstart i klassisk stil.

Han ble nummer fire, mens Pål Golberg vant spurten foran Aleksander Bolsjunov.

– Det er vanskelig å beskrive. Jeg må klype meg i armen. Jeg har ikke vært i nærheten av dette i noen år, men det viser seg at det ikke er så lang vei opp, sa Golberg til NRK etterpå.

– Det er en fryd å se ham nå. Han har selvtillit som en del andre løpere her og selvtillit hjelper veldig mye. Utover det tror jeg ikke det er så mye annerledes. Han har fått trent det han skal, og da er han god, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til TV 2 om seierherren.

Golberg er enig i poenget om bedre selvtillit. Han peker på at Petter Northug herjet i en årrekke uten nødvendigvis å være den sterkeste.

– Jeg skal gå noen flere gode skirenn før jeg begynner å skrense over mål og prate om svensker og sånn. Men det er i hvert fall moro å være meg akkurat nå.

– Er det mulig å ta en skrens over mål hvis du er først i Granåsen?

– Hvis jeg er først og har god kontroll, skal jeg love en skrens ja. Men det snakker vi ikke om ennå, sier Golberg med et lurt smil

29-åringen er nå en het kandidat til sammenlagtseieren. Det vet han også selv.

– Jeg kan nok være en av de som kan vinne Ski Tour, ja. Men det er fire renn til og alle er like viktige, kanskje for meg spesielt de to sprintene, så vi tar en dag av gangen. Men vi kommer et steg nærmere tremila i Granåsen for hver dag, sa Golberg til TV 2.

Gjennom hele Ski Tour: Følg etappene med Petter Northug, Marius Skjelbæk og Petter Skinstad gratis på TV 2 Sumo

Offensiv Golberg

31-åringen fra Voss gikk ut med to sekunder ned til Simen Hegstad Krüger. Bak dem kom en gruppe med Alexander Bolsjunov og fem andre nordmenn.

Etter 7,5 km var de samlet i tet i en stor gruppe med Bolsjunov og sju nordmenn. Da tempoet ble økt mot slutten, sprakk tetgruppen opp. En offensiv Pål Golberg klarte å få seg en liten luke etter tolv kilometer, men Bolsjunov bet seg fast.

Mot slutten rykket Pål Golberg over siste stigning og fikk en luke mot mål. Bosjunov truet ham inn mot mål, men var 0,3 sekund bak over målstreken. Martin Nyenget ble nummer tre.

Trøbbel for Klæbo og Iversen

Johannes Høsflot Klæbo virket fremdeles preget av fingerbruddet. Han kom i mål to minutter og 15 sekunder bak Golberg. Emil Iversen skuffet også og var ett minutt og 52 sekunder bak vinneren.

– Jeg sliter, erkjente Iversen, som lover å fullføre touren, overfor NRK.

Etappe-resultater hos FIS.

SkiTour fortsetter tirsdag med sprint i Åre.