TEKNIKKEN KNELTE: Konstituert kringastingssjef Vibeke Fürst Haugen må svare for det tekniske kaoset under stemmegivningen under finalen i MGP i Trondheim spektrum.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TEKNIKKEN KNELTE: Konstituert kringastingssjef Vibeke Fürst Haugen må svare for det tekniske kaoset under stemmegivningen under finalen i MGP i Trondheim spektrum. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Mulig juks med emojier under MGP-finalen

En video på Instagram viser tilsynelatende manipulering av NRKs emoji-knapper under Melodi Grand Prix-avstemningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Dagens Næringsliv. Videoen er ifølge avisen sendt til NRKs utviklere.

– Vi er klar over det, sier NRKs presseansvarlige for Melodi Grand Prix, Camilla Sand, til DN.

Lørdagens finale i melodikonkurransen ble preget av kaoset under avstemningen. NRKs nettside brøt sammen, folk fikk ikke stemt fram sine favoritter og NRK fikk massiv kritikk.

Som en nødløsning var det en folkejury på 30 personer som avgjorde hvilke fire artister som gikk videre.

NRK forklarte lørdag at 38 millioner emojis førte til at systemet brøt sammen. En video på Instagram kan være med på å forklare hvordan dette skjedde.

Videoen viser hvordan en bruker ved hjelp av en algoritme klarer å autotrykke på emoji-knappene slik at det genereres tusenvis av klikk på få sekunder.

Prosjektleder for MGP i NRK, Stig Karlsen, sier imidlertid det ikke er mulig å sende ut så mange emojis som videoen viser. Systemet er begrenset til maks 40 emojier som kan sendes per 3 sekunder.

– Man trenger ikke noe eget program for å gjøre dette. Det er bare å holde entertasten inne mens man trykker på emojier. Det samme er ikke mulig med stemmingen, der er det tre per bruker, sier Karlsen til DN.