Danmark: 27 siktet for smugling av minst 100 kilo kokain

Dansk påtalemyndighet sikter 27 personer for smugling av minst 100 kilo kokain etter en større narkoaksjon mot et skip sør i Danmark.

STORT NARKOTIKABESLAG: Lasteskipet Duncan Island ligger ved kai i Kalundborg Havn søndag 16. februar. Foto: Claus Bech / Ritzau scanpix / NTB scanpix
STORT NARKOTIKABESLAG: Lasteskipet Duncan Island ligger ved kai i Kalundborg Havn søndag 16. februar. Foto: Claus Bech / Ritzau scanpix / NTB scanpix

Alle ble pågrepet enten på skipet eller på øya Langeland sørøst for Fyn lørdag. Søndag fremstilles de for varetektsfengsling.

I en pressemelding skriver politiet i København at de er svært fornøyd med at kokainet ikke nådde danske gater, og at de nå forsøker å finne ut hvem som forgjeves venter på leveransene.

Politiet aksjonerte idet kokainet ble kastet ut fra konteinerskipet Duncan Island på østkysten av Langeland.

Fra Russland og Latvia

Tre personer tok imot stoffet i en mindre båt som ble brukt til å frakte det til havnen i Spodsbjerg på Langeland. Her ble kokainet pakket inn i bagasjerommet på en bil. Ifølge politiet skulle det kjøres videre til København og andre steder i Skandinavia.

De tre personene, hvorav en var fra Russland og to fra Latvia, ble pågrepet før de rakk å kjøre av gårde.

Senere ble skipet bordet av politiet sør for øya Falster, som ligger øst for Langeland, og seilt nordover til Kalundborg på Sjælland. Alle de 24 om bord ble pågrepet. De kommer fra Filippinene, Russland, Latvia, Ecuador, Polen, Ukraina og India.

Nekter seg skyldige

De 15 første som blir framstilt for varetektsfengsling søndag, nekter seg alle skyldige, men de vil gjerne forklare seg.

Ifølge siktelsen er flere mistenkte personer på frifot.

To representanter for skipsrederiet som eier fartøyet, har også møtt fram for å følge saken.

Politiinspektør Dannie Rise framholder at kokainet har en gateverdi på mange millioner kroner.

(©NTB)