MGP-SKANDALEN:

Tone Damli: – Eg er berre så steikandes forbanna

Tone Damli raser mot NRK dagen etter den omstridte Melodi Grand Prix-finalen.

Ulrikke Brandstorp vant årets Melodi Grand Prix-finale, og skal representere Norge i den internasjonale finalen i Nederland i mai.

På grunn av tekniske problemer endte en folkejury opp med å bestemme hvilke fire av de ti artistene som skulle få kjempe om seieren.

Dette har fått seerne til å rase.

– Eg er berre så steikandes forbanna på måten dette blei gjort på. Slik eg har forstått det er 30 personar som har bestemt utfallet av konkurransen, og dette FØR vi sto på scena i finalen, raser Tone Damli på Instagram.

«Steikandes forbanna»

Tone Damli har på sin Instagram lagt ut et lengre innlegg hvor hun evaluerer gårsdagen. Hun skriver blant annet at hun er «steikandes forbanna» for at juryen hadde avgitt sin stemme før finalen.

– Det vil altså sei at det vi artistane presterte i finalen ikkje hadde ein SKIT å sei. All jobb opp mot finalen, promotering, øving og forberedelsar... Det føles urettferdig, skriver hun på Instagram.

Videre raser Damli mot NRK-produksjonens strategi.

– Eg meinar at NRK med eit så stort arrangement burde hatt ein bedre og tydeligare plan b, skriver hun i Instagram-posten.

I Instagram-posten applauderer Damli gårsdagens vinner og takker familie, venner og fans for støtte.

– Eg er ikkje glad. I så lang tid har eg lada opp til dette store sirkuset. Eg har brukt dag og natt og bøttevis med energi, og så skulle det ende slik... Eg er ikkje bitter for å ikkje vere blant topp fire, denne såg eg komme, skriver hun.

– Ikke innsatsen

Én av de store til favorittene til å gå videre til superfinalen var Rein Alexander.

På sin Instagram-profil delte han sent lørdag kveld et innlegg hvor han oppsummerte finalen.

– Dersom noen lurer på hva som skjedde så hadde NRK tekniske problemer. Det ble altså ikke publikum denne gangen som fikk stemme sin favoritt videre, men en utvalgt jury. Så det var på ingen måte deres innsats det stod på, skriver han.

Rein Alexander bruker også Instagram-innlegget til å gratulere vinneren og takke for støtten.

– Gratulerer så mye til Ulrikke, Christian og Mørland med seier i kveld. En nydelig låt og fremføring som vil gjøre det bra i Rotterdam, skriver han.

– Kan ikke ta det på min kappe

Ulrikke Brandstorp stakk av med seieren under årets MGP-finale. Hun var stemplet som favoritt i forkant av finalen.

– Vi har unnet hverandre å vinne alle sammen. At dette skjedde kan jeg på en måte ikke ta på min kappe. Jeg er dritstolt over meg selv, og veldig glad, sier Brandstorp til TV 2.

Kultur- og likestillingsminister, Abid Raja, var tilstede under finalen. Han mener Brandstorp er en verdig vinner.

– Vi er helt sikre på at det både er en riktig vinner og en verdig vinner. De hadde en B-plan hvis slike ting skulle skje, og det er den de har iverksatt, uttalte Raja etter finalen.

NRK: – Veldig leit

Vibeke Fürst Haugen, konstituert kringkastingssjef, beklager.

– Vi synes dette er veldig lei, og vi beklager at det ble sånn. Vi har hatt denne backupen med folkejuryen, og føler oss ganske trygge på at det er den rette vinneren som står igjen, sier hun.

Kristin Husøy kjempet mot Brandstorp i gullduellen.

– Det er ikke sikkert jeg hadde blitt valgt om det var stemmene som hadde bestemt, så det kan være at noen er uenig, men jeg må bare si takk til de som stemte på meg, sier hun til TV 2.

«Stakkars Jahn Teigen»

På forhånd trodde mange at det ville stå mellom Ulrikke Brandstorp, Rein Alexander, Raylee og brødrene Solli-Tangen i finalen, deriblant bettingselskapene.

– Vi synes synd på Rein og Tone som vi tror ville vært garantert en plass i gullfinalen med folkets stemmer, og vi hadde et håp om å være der selv. Det får vi dessverre aldri svar på, sier Finn Håkon Rødland, manager til Solli-Tangen brødrene.

Det var kun jentene som gikk videre, noe som har fått fansen til å se rødt. Den kjente Eurovision-bloggeren WiwiBloggs, som blant annet har 80 millioner avspillinger på YouTube, har bitt seg merke i Didrik Solli-Tangens Facebook-status.

Denne statusen går sin seiersgang på nettet, og fikk raskt over 160 kommentarer. Han skriver «Stakkars Jahn Teigen!», og sikter til situasjonen med Melodi Grand Prix i 1989. Da bestemte en jury at publikumsfavoritten Jahn Teigen ikke var blant de fire som gikk til gullfinalen. Dette førte til en enorm forargelse blant publikum.

– Vi vil gratulere Ulrikke med seieren av årets MGP, som absolutt er en verdig vinner. Som vi sa i forkant av finalen var det utrolig høyt nivå på alle bidragene og alle kunne gå til gullfinalen, sier Rødland, Solli-Tangen brødrene sin manager.